Nerden bakarsanız iğrençlik!

Kızlarını istismar eden eşinden boşanmak istedi, tehdit nedeniyle 9 aydır evinden çıkamıyor.

Haberler 29.12.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kzlarna cinsel istismarda bulunduu iddia edilen ei M.K.den (47) boanmak isteyince iddete maruz kalan H.K. (38), ald tehditler nedeniyle 9 aydr evinden çkamadn ileri sürüyor. Adalet istediini belirten H.K., ikayet ediyorum, uzaklatrma veriyorlar. Sonra eve gidip, oturuyorum. Nereye kadar evde oturacam? Nasl çocuklarma bakacam? Ya açlktan ya da iddetten öleceiz dedi.
Kayapnar ilçesinde nisan aynda, 26 yllk evliliinden 8 çocuu olan H.K., kzlarnn babalar M.K.nin cinsel istismarna uradn örenince boanmak istedi. Ancak boanma talebini reddeden M.K., ei H.K.yi dövdü. H.K. ve kzlar polise giderek ikayetçi oldu. H.K. için koruma karar verildi, 2 kz da aileden alnarak yurda yerletirildi.
Hakknda uzaklatrma karar verilen M.K., bu sefer de farkl tarihlerde einin yaad evin önüne giderek tehditlerde bulundu. H.K., cep telefonu ile M.K.nin evinin önüne geldii anlar görüntüleyip, çileri Bakanlnn KADES uygulamas üzerinden polise ulaarak durumu bildirdi. Fakat M.K. tehditlerini sürdürmeye devam etti. 9 aydr evden dar çkamayan H.K., hakknda sadece uzaklatrma karar verilen ve kendisini ölümle tehdit eden kocas M.K.nin tutuklanmasn istiyor.
NEREYE KADAR EVDE KALACAIM?
DHA muhabirine konuan H.K., 9 aydr eve hapsolduunu belirterek unlar söyledi:
Hastalk veya baka bir ey olduunda ailem gelip, beni evden götürüyor. Nereye kadar evde kalacam? 8 çocuum var, 6sna bakyorum. Siirt ve stanbulda da okuyan çocuklarm var. çocuklarm da tehdit ediyor. Öldüreceini ve yaatmayacan söylüyor. Kzlarm istismar olayn anlattktan sonra ben yapmamm dedi. Kzlarmla da yüzlemiyor. Sürekli bizden, ailesinden bile kaçyor. Kendini kimseye göstermiyor ama telefonla aryor. Ayda 1 veya 20 günde bir binann altna gelip, hakaretler ediyor. Silah almm, senin için aldm. Beynini datacam ve seni yaatmayacam diyor. Bu süreçten sonra bana çocuklar benden deil dedi. 2 çocuum evli. Onlar dahil hepsine test yapalm dedim.
KOMULAR SAYESNDE BIçAKLANMAKTAN KURTULDUM
Ei M.K.nin kapya geldiinde komular sayesinde bçaklanmaktan kurtulduunu dile getiren H.K., Komularm koluna vurduu gibi bçak elinden dütü. Kolumu çevirdi, krk olutu. 1,5 ay kolum alçda kald. Kolum halen sakat. Fazla i yapamyorum. Hiç hareket edemiyorum. Adalet istiyorum, imdiye kadar kimse sesini etmedi. ikayet ediyorum, uzaklatrma veriyorlar. Sonra eve gidip, oturuyorum. Nereye kadar evde oturacam? Nasl çocuklarma bakacam? Ya açlktan ya da iddetten öleceiz. çocuklarmn öksüz kalmasn istemiyorum. Tutuklanmasn ve adalet istiyorum dedi.
çOK KORKUYORUM
Babasnn yaptklarn anlatan N.K. (11) ise annesinin cinsel istismar olayn örendikten sonra baygnlk geçirdiini belirterek unlar söyledi:
Polisleri çardk, sonra ablam ile ifade verdik. 1,5 ay yurtta kaldk. Annem ile beraber mutluyum, yurda gitmek de istemiyorum. Annem bize iyi bakyor. Korkuyorum, darya çkt zaman barma sesleri duyunca annemi vurup öldürdüünü düünüyorum. O yüzden çok korkuyorum.

Ana Sayfaya Git