Nesillere mirastır çevreyi korumak!

Güzeloğlu, hem birey hem de toplum olarak çevre kirliliğiyle mücadeleyi en üst düzeyde tutarak gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak en önemli görevleri olduğunu söyledi.

Haberler 05.06.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun Dünya çevre Günü dolaysyla mesaj yaymlad.

Güzelolu, mesajnda dünya genelinde çevre sorunlarnn giderek artmas sonucu doal çevrenin korunmas amacyla Birlemi Milletler tarafndan 1972 ylnda alnan bir kararla 5 Hazirann Dünya çevre Günü olarak kabul edildiini anmsatt.

nsanlarda çevre kirliliine yönelik farkndalk yaratabilmek ve çevreye duyarl bir nesil yetitirilebilmesi için her yl çeitli etkinliklerle kutlanan Dünya çevre Gününün, tüm insanln bugününü olduu kadar geleceini de yakndan ilgilendirdiini kaydeden Güzelolu, çevre sorunlaryla mücadelenin en önemli aamalarndan birinin çevre sorunlar konusunda çocuk yalardan balayarak, toplumda farkndaln oluturulmas ve tüm vatandalarn bu hususta bilinçlendirilmesi olduunu belirtti.

çEVREY KORUYALIM

Bu nedenle, hem birey hem de toplum olarak çevre kirliliiyle mücadeleyi en üst düzeyde tutarak gelecek nesillere daha iyi bir çevre brakmak en önemli görevleri olduunu aktaran Güzelolu, öyle devam etti:

Bu hususta, Diyarbakrda yaayan her bireyin salkl ve temiz bir çevrede yaama hakk olduu bilinciyle yürüttüümüz çalmalar ile ilimizin deerine deer katma gayesiyle çevreyi korumay amaçlayan her projeyi destekliyoruz. Özellikle, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann ei Sayn Emine Erdoan Hanmefendinin himayesinde yürütülen Sfr Atk Projesinde kat ettiimiz yol ve kat atk, çöp ayrtrma ve depolama ile geri dönüüm gibi çevre kirlilii sorununu çözmeye yönelik yeni projeleri de en ksa sürede hayata geçirmeyi planlyoruz. Bu duygu ve düüncelerle, tüm vatandalarmzn Dünya çevre Gününü kutluyor, salkl bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum.

Ana Sayfaya Git