Nev bahçe

Yenişehir Belediyesinin "Nev Bahçe" projesinde çalışmalar sürüyor

Haberler 02.11.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Yeniehir Belediyesi tarafndan içerisinde organik ürünler üretim binas, tarm hobi bahçesi, sat büfeleri, meyve bahçeleri ve ekolojik bina bulunan Nev Bahçe projesi için çalmalar devam ediyor.

Belediyeden yaplan açklamada, projeyle ilgili Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin görülerine yer verildi.

Üçkuyu Mahallesinde 30 bin metrekare alanda kurulan Nev Bahçe projesinin ilçede dayanmann en güzel örneinin sergileneceini bir yer olacan, vatandalarn organik üretimin her aamasnda yer alacan ve ürettikleri ürünlerin satn yapabileceini belirten Beikci, organik tarma tevik etmek ve üretimde öncü olmak amacyla projenin bölgede örnek olacan ifade etti.

30 BN METREKARE ALAN

Beikci, unlar kaydetti:

Bahçe projesinde doal tarm ilkeleri uygulanarak, ata tohumlarndan üretilen fidelerle organik sebze ve meyve yetitirilecek. Nev Bahçe projemizde vatandalarmz organik üretimin her aamasnda yer alacak ve elde etmi olduu ürünlerin de satn yapabilecek. Nev Bahçemizde tarm hobi bahçesi, yöresel yemek mutfa, kesme çiçek üretim seras, üretim tesisi, meyve ve sebze bahçeleri, piknik alanlar, kadn kooperatifi sat büfeleri, kendi elektriini üretebilen, yeil çatl, çevre dostu ve teknolojik alt yapya sahip ekolojik bina yer alacak. lçemize yeni bir soluk getirecek olan Nev Bahçemiz ile köye özlem duyan vatandalarmzn özlemlerini gidermi olacaz.

Ana Sayfaya Git