Nevruza hazırlık

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan nevruz etkinliğine ilişkin açıklama "2022 yılı nevruz ateşi demokrasi, özgürlüğe, barışa giden yolu aydınlatacak güçlü bir ateş olmalıdır ve olacaktır da. Türkiye'de demokrasi için de bu büyük bir imkan sunacaktır"

Haberler 11.03.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, yaplmas planlanan nevruz etkinliine ilikin, 2022 yl nevruz atei demokrasi, özgürlüe, bara giden yolu aydnlatacak güçlü bir ate olmaldr ve olacaktr da. Türkiyede demokrasi için de bu büyük bir imkan sunacaktr. dedi.

Sancar, Diyarbakrda bir otelde düzenlenen toplantda, 2022 yl nevruz etkinliinin bir final yl olacan, bu hava içinde bu bilinçle nevruzu kutlamaya hazrlandklarn söyledi.

Birlik ve beraberlii daha ileriye tama ihtiyaçlar olduunu kaydeden Sancar, Buradan çkaracamz güçlü irade ve yaygn birlikteliin hem Türkiyenin tamamna tabii ki en bata Kürt halkna özgürlük ve demokrasi kaplarn sonuna kadar açacann fakndayz. Buradaki iradeyi Türkiye demokrasi güçleriyle buluturmak ve ortak mücadeleyi en geni demokrasi ittifak çerçevesinde yürütmek HDPnin temel politikasdr. ifadelerini kulland.

DEMOKRAS TTFAKI

Bu politikann tek yol olduunu savunan Sancar, konumasn öyle sürdürdü:

Bu iktidara kar çkta en önemli hedef savaa kar ortak tutum oluturmaktr. Geni bir sava kart koalisyon kurmaktr. imdi savan Ukrayna üzerinden daha da yaylmas tehlikesi gündemdedir. Bar da her zamankinden daha acil ve yakc bir talep haline gelmitir. Adalet, eitlik, özgürlük ve demokrasi olmadan hiçbir yere hiçbir ülke ve bölgeye barn gelemeyeceini biliyoruz. Bu ittifak ve buradan çkacak güçlü iradenin Türkiye demokrasi güçleriyle bulumas ayn zamanda büyük bar koalisyonuna da zemin sunacaktr. 2022 yl nevruz atei demokrasi, özgürlüe, bara giden yolu aydnlatacak güçlü bir ate olmaldr ve olacaktr da. Türkiyede demokrasi için de bu büyük bir imkan sunacaktr. imdiden kutlu olsun.

Toplantda, DBP E Genel Bakanlar Saliha Aydeniz ve Keskin Bayndr ile HDP milletvekilleri de yer ald.

Ana Sayfaya Git