Nişana gittiler korona kaptılar

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Başhan köyünde Avcı ailesi, kızlarının nişanı için Batman’a gitti. Dönüşte aileden 4 kişi ile 2 akrabada korona virüs çıkması sonucu köy karantinaya alındı.

Haberler 11.06.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Bahan köyünde Avc ailesi, kzlarnn nian için Batmana gitti. Dönüte aileden 4 kii ile 2 akrabada korona virüs çkmas sonucu köy karantinaya alnd.

Bismile bal 120 haneli bin nüfuslu Bahan köyünün muhtar irin Avc, kznn nianna katlmak için ailesi ile birlikte Batmana gitti. Dönüte ailesinden 4 kii ile 2 akrabas yüksek ate ve öksürük ikayeti ile hastaneye kaldrld. 6 kiide korona virüs çkmas üzerine köy karantinaya alnd.

NANA GTTLER

Bismil lçe Hfzsshha Kurulundan yaplan açklamada, Bahan köyünün salgnn kontrol altna alnmas için 14 gün süreyle karantinaya alnd duyuruldu. Açklamada, istisnai durumlar dnda sokaa çklmamasna, gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasna karar verildii bildirildi.

Jandarma ekipleri, köyün etrafnda geni güvenlik önlemleri alrken, filyasyon ekiplerinin köydeki çalmalarnn sürdüü örenildi. Köy sakinlerinin ihtiyaçlarnn Vefa Sosyal Destek Grubu tarafndan karlanaca örenilirken, ilçede karantinaya alnan köy says da 3e yükseldi.

Ana Sayfaya Git