Niyet bozukluğu var!

Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile terörden zarar gören bölgelerin yeniden imar ve ihyası kapsamında Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştirdiği Sur ilçesinde inşa edilen konutlar ile Dicle Vadisi Projesi 1. etapta incelemelerde bulundu. Özhaseki, Sur ilçesinde hiç kimsenin istemediği bir olay zincirinden sonra ilçeyi imar etmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Birçok söylenti, algı operasyonu ve yalanlara rağmen sözlerinde durduklarına dikkati çeken Özhaseki, şöyle konuştu: "İlk gün ne dediysek onu yapmaya gayret ediyoruz. İlk günlerde buraların yıkılıp zenginlere peşkeş çekileceği, alışveriş merkezlerinin yapılacağı ve TOKİ'nin yüksek katlı binalara yapılacağını iddia ettiler. Bugün gelinen noktada herkes ilk gün ne söylediysek bunların yerine getirildiğini görüyor. Planlama bizim için çok önemlidir. Planlama üzerinde çalışıyoruz, kurullardan geçmeyen hiçbir şeyi uygulamaya koymuyoruz."

Haberler 18.06.2017 - 12:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulunan çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki merkez Sur ilçesinde yapm devam eden konutlar inceleyerek, yetkililerden çalmalar hakknda bilgi ald.

Vali Hüseyin Aksoy, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Sur Belediye Bakan Vekili Kaymakam Bilal Özkan ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Dara Akarn elik ettii Bakan Özhaseki, incelemelerin ardndan gazeteciler açklamalarda bulundu. Özhaseki, Hiç istemediimiz, hiç kimsenin holanmad bir olay zincirinden sonra, yava yava her taraf imar ve ihya etmeye gayret ediyoruz. Surda yaanan bu kötülüklerden sonra, burada yapacamz her ey koruma amaçl imar planna uygun olarak devam edecek ekildedir. Bir çok söylentiye, alg operasyonlarna, yalanlara ramen biz sözümüzde duruyoruz. lk gün ne dediysek, bunu yapmaya gayret ediyoruz. Bugün geldiimiz noktada herkes unu görüyor ki; ilk gün ne söylediysek onlar yerine getiriyoruz dedi.

SOKAK DÜZENLEMES

Sokak düzenleme çalmasnn devam ettiini, tarihi iç kalenin tamamlandktan sonra binlerce insann ziyaretine uradn vurgulayan Bakan Özhaseki, kinci etapta Gazi Caddesinin tamam, sonra Melikahmetin tamam o hale gelecek. stanbul Büyükehir Belediyesi de o bölgede soka batan sona yenileyecek. Mobilyadan, aydnlatmaya kadar, ne kadar keyifli peyzaj varsa hepsini getirip Sura bir hediye olarak stanbul Büyükehir Belediyemiz yapacak. Sonra Yeralt çarsndaki esnafla anlaabilirsek, istimlak edip Ulu Camiiyi aça çkarmaya çalacaz. Bir kaç basamakla iniliyor ve camiyi gölgeleyen bir ortam var diye konutu.

ESK MMARYE UYGUN

Yapm devam eden konutlarn Diyarbakrn eski mimarisine uygun olarak yapldn ifade eden Bakan Özhaseki, Alipaa ve Lalebey mahallelerinde yllardr süren istimlak davalar vard, onlar bitti. Boaltmaya gayret ediyoruz. Boalttktan sonra yine yapacaz. Oradan gelen sakinlerle sohbet ettik. steyen parasn alr gider, paray istemiyorsa mahkemeye gider, bilirkiiler gelir. Oradaki toprak fiyat, yklan evinin fiyat eer arttrlyorsa onlar da veririz. Ama oradaki vatandalarmzn bir ksm yaplacak evlerden istiyorlar. Birinci tercih kendilerinin. Onlarn rahat ödeyebilecei bir ekile getirip, onlara birinci tercih olarak sunacaz. nsanlarn orada yaamasn istiyoruz. O mahalleler yaayan mahalleler olsun diye gayret ediyoruz diye konutu.

DCLE VAD PROJES

Dicle Vadisi projesinde 320 dönümlük arazide çaltklarna deinen Bakan Özhaseki, unlar söyledi: Burada 320 dönümlük arazide çaltk. Ama bu oran 1 milyon metrekareyi geçecek. 2nci, 3ncü etaplar gelecek. Bu kadar büyük nimetler içerisinde olan bir ehir niye bu haldedir. Emin olun ben çok üzülüyorum. 25 yl belediye bakanl yapm birisiyim, suyun, arazinin, topran kymetini biliyorum. u mevsim avantajlarnn ne olduunu çok iyi biliyorum, bütün bunlar bir araya geldiinde Güneydounun incisi yldz Diyarbakrda niye acaba bu iler zamannda yaplmazd, niye Dicle vadisi projesi ortaya çkmazd, niye burada u kötülüklere mani olunmazd merak ediyorum. Demek ki bu i niyet zihniyet meselesi, eer niyet olursa, hizmet olursa bir çok kötülükler engellenir. Bir çok iyiliklerede kap açlr. Zamannda sadece örgüte yardm salamak, lojistik destek salamak, üs haline getirebilmek için elinizdeki mali maddi imkanlarn hepsini örgütün emrine verebilmek için çrpnrsanz, ite niyet bozukluu orada balar, vatandaa hizmet kalr ve bu ilerde yaplmaz. Ama bir kötülük yaand, Allah bir daha göstermesin hem Diyarbakrmza, hem baka ehirlerimize bunu bir frsata dönütürmenin gayreti içerisindeyiz. O frsatta millete bir frsat, millete bir zenginlik, iyilik yoksa hiç kimsenin burada ne evi var. Ne de kimsenin burada herhangi bir mali beklentisi var.

KIRKLAR DAINDAK BNALAR çRKN

Krklar Da üzerine yaplan konutlar da çirkin yap olarak nitelendiren Bakan Özhaseki, O kadar bo alan var, imara açlacak yer varken çevrede ama gel bütün insanlarn kutsal bildii bir yere siz kötü bina ynlarn yapacaksnz. Hukuki sürecini takip ediyorum. Dorusu orann yklmas, asli haline dönümesi ve o tarihteki türkülere konu olmu haline yeniden dönmesi, en dorusu. Orann bir an önce temizlenmesi lazm ifadelerini kulland.

Bakan Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra on gözlü köprü yannda yaplan Dicle Vadisi projesi kapsamnda yaplan camiyi de gezerek incelemelerde bulundu. Dicle Vadisi Rekreasyon ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi kapsamnda yürütülen çalmalarn tamamlanan ilk etabn inceleyen Özhaseki, burada sanatç Bedri Ayselinin seslendirdii Suzan Suzi arksna elik etti.

Ana Sayfaya Git