Nöbet eylemi sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 08.09.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 371inci gününe girdi.

Vandan 5 yl önce daa kaçrlan 15 yandaki olu Baran için gelerek eyleme katlan anne Solmaz Örünç, evlat nöbetini sürdürmesi nedeniyle einin evdeki çocuklarna hem babalk hem de annelik yaptn söyledi.

Örünç, eylemde bir yl geride braktklarn ifade ederek, Evladm alana kadar HDPnin önünden kalkmayacam. dedi.

HDPli vekillerin partinin il binasna ön kapdan girip arka kapdan çktn, kendilerini görmezden geldiini dile getiren Örünç, Yeter artk, çocuklarmz versinler. Bütün anneler, babalar burada gözya döküyor. Olum sesimi duyuyorsan gel, adalete teslim ol. Onlar seni kandryor. Allahn izniyle, devletimizin gücüyle olumu onlarn elinden alacam. diye konutu.

SON EVLAT GELENE KADAR EYLEMMZE DEVAM EDECEZ

Oturma eylemi sayesinde 10 Ocakta yeeni Halil brahim Kadrana kavuan hala Gülbahar Kadran da dier annelere destek olmak için oturma eylemine devam ettiini belirtti.

5 yln ardndan yeenine kavumann anlatlamaz bir mutluluk olduunu belirten Kadran, eylemdeki bütün annelerin bu sevinci yaamas temennisinde bulundu.

Kadran, Son evlat gelene kadar eylemimize devam edeceiz. nsanlar bilinçlensin. Bir anne ve vatanda olarak bunu bizim durdurmamz gerekiyor. Bu çocuklarn daa, baka bir batakla gitmesine göz yumamayz. Biz göz yumdukça annelerin babalarn evlatlar için cieri yanacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git