Nöbetleşerek eylemdeler!

Çocukları dağa kaçırılan Ayşegül ve Rauf Biçer çifti, Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine nöbetleşe katılıyor.

Haberler 29.10.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Ayegül ve Rauf Biçer çifti, daa kaçrlan çocuklar Mustafa için, HDP l Bakanl önündeki oturma eylemine dönüümlü katlyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 56nc gününe girdi.

Diyarbakr annelerinin evladna kavuma ümidiyle sürdürdüü eylemde ilk günden bu yana yer alan Ayegül ve Rauf Biçer çifti, daa kaçrlan çocuklar Mustafa için nöbet tutuyor.

Biçer çifti, okul çanda iki kzlar daha bulunduu için eyleme birlikte katlamyor.

Nöbetlee oturuyoruz

Anne Ayegül Biçer, evlatlarna kavumak için balattklar eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Bu süre zarfnda birçok zorlukla baa çkmaya çaltklarn anlatan Biçer, öyle konutu:

Olumu ararken iki kz çocuumu ihmal ediyorum. Bazen babas, bazen ben evde kalyorum. Yklmadk ve çabalyoruz. Öyle nöbetlee oturuyoruz. Kzlarma Aabeyinizi bulmadan bu eylemi sonlandrmayacam. sözünü verdim. Biz yaamyoruz, can çekiiyoruz çünkü bizi yaraladlar. Yeter artk, PKKnn anne yüreklerine ate düürmesini istemiyoruz. Her tarafta gençler yok oluyor. Artk bu gençleri kurtarmak boynumuzun borcu oldu. Belki olumu getiremem ama birçok gence engel olabilirim.

çok ükür devlet arkamda

Annelerin eylemleriyle terör örgütü PKKya bakaldrdna iaret eden Biçer, Bu saatten sonra durmayacaz. O kadar alçaklar ki sürekli iki kz çocuumu azlarna alyorlar. Yine korkmuyorum. çok ükür devlet arkamda. Allahn izniyle bizi ykamayacaklar. Sonlarn getirdik, sona doru yaklatk, zafer yakndr. diyoruz. ifadelerini kulland.

Biçer, 4 yldr kanserle mücadele ettiini belirterek, Buna ramen yine yklmadm, buradaym. Doktorlar buraya gelmemem için beni uyard. Buna ramen yine buradaym. Sonuna kadar devam edeceim. dedi.

Mücadele edeceiz ve evlatlarmz geri gelecek

Baba Rauf Biçer ise evlatlar için çktklar yolda sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

ki kzlar dolaysyla oturma eylemine eiyle nöbetlee katldklarn söyleyen Biçer, Onlar sabah okula götürüp ölen alyoruz, eve getiriyoruz. Akamdan yemeklerini piiriyoruz. Zaman zaman ie gidiyorum. çok zorluklar çekiyoruz ama evladmzdan iyi deiliz. diye konutu.

Evlatlarna kavumak istediklerini belirten Biçer, Geride kalan evlatlarmz madur olmasn diye çabamz sürdürüyoruz. Evladmz verseler dünya bizim olur. nallah sabredeceiz, mücadele edeceiz ve evlatlarmz geri gelecek. dedi.

Ana Sayfaya Git