Nusaybin'de 3 elektrik trafosu alev aldı

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde 2 gün içerisinde, aşırı yüklenmeden kaynaklandığı belirtilen 3 elektrik trafosu alev alarak kullanılmaz hale geldi.

Haberler 30.01.2018 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybin ilçesine bal Akal, Hasantepe ve Tepeüstü mahallerine enerji salayan 3 elektrik trafosu, hafta sonu ar yük nedeniyle yand. Trafo yangnlar, Dicle Elektrik Datm Anonim irketi (DEDA) ekiplerinin enerjiyi kesmesinin ardndan itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Yangn sonras trafolar inceleyen görevliler, ar yük bindiinde devreye girerek trafolar koruyan termik manyetik alterlerin, darnda müdahale ile söküldüü ve yerlerine çok daha güçlü trafolarda kullanlan alter takld belirlendi.

DEDA tarafndan yaplan yazl açklamada, elektrik enerjisinin snma amacyla snrsz kullanlmas yüzünden yaanan trafo yangnlarna hafta sonu 3 tane daha eklendii belirtilerek, yanan trafolarn abone saysna fazlas ile yetecek güçte olmasna ramen, mahalleli tarafndan alterlerine müdahale edildii bildirildi. Açklamada, Yanan trafolar ile kurulu bulunduklar mahallelerin abone saylar incelendiinde ise ortaya yine bildik ar tüketim sorunu çkt.Yangnlarnn yaand mahallelerden 50 abonesi bulunan Akalda 65, 90 abonesi bulunan Tepeüstünde 135 ve 40 abonesi bulunan Hasantepede ise 135 haneye yetecek güçte trafo bulunduu, buna ramen trafolarn ar yükten dolay yand belirlendi.

Ana Sayfaya Git