Mardin Nusaybin sokağa çıkma yasağında Nusaybin halkının tepkileri sürüyor

Mardin Nusaybin'de başlatılan sokağa çıkma yasağının Nusaybin halkı üzerindeki hezeyanları devam ederken, 5. gününe girilen yasakta da devam eden operasyonlar ile PKK' ya ağır darbeler vurulduğu açıklandı. Mardin Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasağı sonrasında çok sayıda PKK mensubu öldürülürken, Nusaybin sakinlerinin de sessiz çığlığı sürüyor

Haberler 18.11.2015 - 22:01 Son Güncelleme : 18.11.2015 - 22:01

Mardin Nusaybinde başlatılan sokağa çıkma yasağının Nusaybin halkı üzerindeki hezeyanları devam ederken, 5. gününe girilen yasakta da devam eden operasyonlar ile PKKya ağır darbeler vurulduğu açıklandı. Mardin Nusaybinde devam eden sokağa çıkma yasağı sonrasında çok sayıda PKK mensubu öldürülürken, Nusaybin sakinlerinin de sessiz çığlığı sürüyor

Mardinin Nusaybin İlçesinde sokağa çıkma yasağı 5inci gününe girerken, güvenlik güçlerinin PKKya yönelik operasyonları sürüyor. Mahallelerde sık sık silah ve patlama sesleri duyulan Nusaybinde elektrik ve suyunkesik olması nedeniyle belediye ekipleri tankerlerle vatandaşlara su dağıtıyor.

Mardinin Nusaybin İlçesinde PKKlı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için 13 Kasım günü saat 21.00den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağının bugün 5inci gününe girdiği ilçede güvenlik güçleri hendek ve barikatları kapatma ve PKKlıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Operasyon kapsamında özellikle geceleri mahallelerden çatışmalar nedeniyle silah ve patlama sesleri yükseliyor. Teröristlerin barikatlara tuzakladığı bombalar da büyük bir dikkatle tek tek etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda bugüne kadar 44 yaşındaki Selamet Yeşilmen adlı kadın yaşamını yitirirken, 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar 112 Acil servis ambulansıyla Nusaybin Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Nusaybin Belediye Başkanlığı, itfaiyeekipleri aracılığıyla suların akmadığı mahallelere tankerlerle su götürerek halka dağıtıyor.

HASTANEYE GEç GÖTÜRÜLME İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Bu arada Nusaybinde kalp krizi geçiren Abdulkadir Yılmazın hastaneye geç götürüldüğü gerekçesiyle öldüğü iddiaları yakınları tarafından doğrulanmadı. Yılmazın akrabası Abdulvahap Fidan, Duruca Mahallesinde bulunan akrabam Abdulkadir Yılmaz, kalp krizi geçirince 112yi aradık, onlar da bize ambulans gönderdiler. Hastamızı ambulansla hastaneye götürdük, orada ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla Diyarbakıra götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen hayatını kaybetti. Bazı haber sitelerinde Yılmazı almaya ambulans geç gittiği ve onun için öldüğü iddialar doğru değil dedi.

Nusaybinde sokağa çıkma yasağı ve elektrik kesintilerini protesto etmek için bazı vatandaşların da balkon ve pencerelerinden tencere ve tavalara vurarak ses çıkardığı görüldü.

Ana Sayfaya Git