O askerle tanışmak istiyoruz

8 yaşında kaçırılan Ekrem Şeflek'in kardeşi: O fotoğrafı çeken askerle tanışmak isteriz

Haberler 20.02.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 206 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 537nc günde de sürüyor. Evlat nöbetine iki aile daha katld.

ALELER NÖBETE KATILDILAR

Hakkariden 9 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan olu Emircan için gelen anne Nihal çiftçi ile Diyarbakrdan 6 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan kz Nupeldan için gelen baba Ali ahin de eyleme dahil oldu.

Anne çiftçi, 9 yl önce evladnn okula gittiini ve bir daha eve dönmediini belirterek, aratrmalar sonucunda terör örgütü PKKnn olunu kaçrdn örendiklerini söyledi.

Olunun yokluunda büyük aclar çektiini ifade eden çiftçi, Gece sabahlara kadar uyumadm. K günlerinde olum soukta diye ben içeri giremiyordum. çou zaman balkonda uyudum. Olum açtr diye yemek yiyemiyorum. Bu acy çeken bilir. Bir kadna bir anneye, bunu yaatmaya hiç kimsenin hakk yok. dedi.

OLUMU STYORUM ONLARDAN

Evladnn kaçrlmasnn sorumlusunun HDP ve PKK olduunu aktaran çiftçi, olu için sonuna kadar eylemi sürdüreceini dile getirdi.

Terör örgütü tarafndan 2018de olunun öldüü yönünde duyuru yapldn ve bunun için söz konusu kiinin evlad olup olmad yönünde aratrma yapldn aktaran çiftçi, Tabii ki yaland, bundan eminim. DNA testi yaptrdm, onlarn dedii cenaze oluma ait çkmad. Ya beni öldürecekler ya olumu verecekler. Olum gelene kadar buradaym, bu çadrdaym ve buradan kesinlikle ayrlmayacam. ifadelerini kulland.

çiftçi, olunun geri gelmesini ve kendisini bu azaptan kurtarmasn istedi.

Vandan 7 yl önce daa kaçrlan olu Nevzat için eylemini sürdüren baba brahim Eregli de evladndan bugüne kadar bilgi alamadn anlatt. Mücadelelerinde kararl olduklarn ifade eden Eregli, Olum gelmeden buradan gitmeyeceim. Evladm HDPden istiyorum. Olum gelsin devlete teslim olsun. Devletimiz güçlüdür, Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. diye konutu.

ELMZDE KALAN SON FOTORAFI

Siirtin irvan ilçesi Ormanba köyünde, 1993 ylnda 8 yandayken, çobanlk yapt srada terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan Ekrem eflek için dün HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki evlat nöbetine katlan kardei Erdal eflek, aabeyinin asker olmak istediini ve son çekilen fotorafnda da üzerinde üniforma olduunu söyledi. Hastalndan dolay evlat nöbetine katlamayan, Ormanbada yaayan anne Huri eflek (72) de 28 yldr olundan haber alamadn ve evlat hasretiyle hastalandn anlatt. Baba Naif eflek (78) ise çocuum sürüyle birlikte kaçrld. Daha sonra sürünün bulunduunu söylediler. Asker ve güvenlik korucular olarak bölgeye gittik. Olay yerine gittiimizde yüzlerce hayvanmz telef edilmi bulduk ancak çocuumdan herhangi bir iz bulamadk dedi.

irvan ilçesine bal Ormanba köyünde, 1993 ylnda 8 yanda olan Ekrem eflek, çobanlk yapt srada, PKKl teröristler tarafndan hayvanlaryla birlikte kaçrld. eflek ailesi, durumu jandarmaya bildirerek, güvenlik korucular eliinde de çocuklarn aramaya balad. Bir süre sonra yüzlerce hayvan telef edilmi bulan aile, Ekremden herhangi bir ize rastlamad. Asker olmak isteyen ve son çekilen fotorafnda da üzerinde üniforma bulunan Ekremden 28 yldr haber alamayan aile, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için Diyarbakrda HDP binas önünde 1,5 yldr evlat nöbeti tutan ailelerin arasna katlmaya karar verdi. 28 yldr kayp olan Ekrem için annesi Huri ve babas Naif eflek, yallk ve hastalklarndan dolay Diyarbakra gidemeyince 3 ya küçük kardei Erdal eflek, HDP binas önünde ailelerin arasna katld.

HASRETNDEN HASTA OLDUM

Ekremin annesi Huri eflek, acsn dile getirerek, Olumu kaçran bu terör örgütünün Allah belasn versin. Ben olumun hasretinden hastalandm. Kocam ve dier oullarm güvenlik korucusudur. Bizler kendimizi bildiimiz günden bu yana devletimizin yannda olduk. Olum; sa isen gel yanmza. Ölü ise kemikleri bize verilsin diye konutu.

OLUMDAN ÖNCE 2 GENç KAçIRILDI, 1 ÖLDÜRÜLDÜ

Naif eflek de olu Ekrem kaçrlmadan önce 2 gencin daha kaçrldn ve 1inin öldürüldüünü anlatarak, 27 Ekim 1993te saat 16.00 sralarnda çocuum, sürü ile birlikte kaçrld. Akam bulamadk. Sabah erken saatlerde bize haber verdiler. Sürünün bulunduunu söylediler. Bizler de burada bir korucu tim ve askerle birlikte gittik. Olay yerine gittiimizde bine yakn koyunu, kesilmi ve ilenmi halde bulduk. 100 koyun bize aitti ancak çocuumdan herhangi bir iz yoktu. Sabaha kadar orada kaldk sonra tekrar köyümüze döndük. Benim olumdan önce 2 genç kaçrld. Biri öldürüldü dieri ise geri verildi ancak benim olumdan bir iz yoktu diye konutu.

Ekremin aabeyi Übeyit eflek ise ailesinin kaçrlma olayndan sonra büyük skntlar çektiini kaydederek, Ailem çok aclar çekti. Kardeim 28 yldr kayp. Kendisinden hiç haber alamadk. Ben ve ailemin tek istei Ekremin dirisinin ya da ölüsünün bulunmasdr. Yani kardeimin bir mezar olsun ve bizler de bu mezara giderek dualarmz edelim dedi.

çOCUKLUK ARKADAI: O FOTORAFI KARAKOLDA çEKTK

çocukluk arkada Süleyman Tünüklü de o dönem hayvanlar Ekremle otlattklarn anlatarak, O fotoraf karakolda çektik. Askerlerle sürekli iç içeydik. Babalarmz o zaman güvenlik korucusuydu. Bir gün Ekremin kaçrldn ve koyunlarnn öldürüldüünü örendim. Ekremin bulunmasn çok istiyorum. Ailesinin çektii acy çok yakndan biliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git