O İddia Davalık

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde zırhlı askeri aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Pakize Hazar'ın vücut parçalarının yakınlarına toplatıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirlendi

Haberler 20.06.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kazada hayatn kaybeden Hazarn kz kardei Hasret Yaarer, polis bilgi alma tutananda vücut parçalarnn kendisine toplatld iddialarn yalanlarken olu Veysi iddiada bulunanlarla ilgili ikayetçi oldu.

Yaarer Ablam Pakize Hazarn cenazesini ve vücut parçalarn toplamak istedim ancak polisler beni cenazeye yaklatrmad derken, Hazarn olu Veysi Ailemizin adn kullanarak emniyet tekilatn hedef alan yanl haber yapan ahs ve ahslarn tespiti durumunda davac ve ikayetçiyim uzlamak istemiyorum dedi.

Diyarbakrn Lice ilçesinde zrhl askeri aracnn çarpmas sonucu hayatn kaybeden Pakize Hazarn (85) vücut parçalarnn yaknlarna toplatld iddias yaknlarnn ifadesiyle çürütüldü.

Lice ilçesinde 14 Haziranda meydana gelen trafik kazasnda hayatn kaybeden Hazarn taziyesine giden HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta, sosyal medya hesabnda, cesede ait vücut parçalarnn yaknlarna toplatldn iddia etti.

Kazada hayatn kaybeden Hazarn kz kardei Hasret Yaarer, polis bilgi alma tutananda vücut parçalarnn kendisine toplatld iddialarnn yer aldn yalanlarken, olu Veysi Hazar iddiada bulunanlarla ilgili ikayetçi oldu.

- Vücut parçalarn toplamak istedim ancak polisler beni cenazeye yaklatrmad

Hazarn kz kardei Yaarer, ifadesinde olay günü bir kadnn yanna gelerek ablasna benzeyen birinin trafik kazas geçirdiini söylemesi üzerine kaza yerine gittiini belirtti.

Olay yerine vard zaman Hazarn vücut parçalarn toplamak istediini belirten Yaarer, ifadesinde unlar kaydetti:

Ablamn cenazesini ve vücut parçalarn kendi isteimle bulunduu yerden toplamak istedim ancak orada bulunan polis memurlar beni kolumdan tutarak, ablamn cenazesine yaklamama izin vermediler. Beni ablamn cenazesinden uzaklatrdlar. Daha sonra olay yerine ambulansn geldiini, ablam Pakize Hazarn cenazesi ve doku parçalarnn gelen görevlilerce olay yerinden alndn gördüm.

Yaarer, HDPli milletvekilinin ortaya att iddialarla ilgili olarak ise unlar söyledi:

Olayla ilgili herhangi bir kimseye polis memurlarnn bana poet vererek cenazesini toplatmaya çaltklar yönünde bir beyanda bulunmadm. Ben olay günü ablam Pakize Hazarn cenazesini ve vücut parçalarn toplamak istedim ancak polisler beni cenazeye yaklatrmad.

- ddiada bulunanlardan ikayetçiyim

Hazarn olu Veysi Hazar ise kendisi ve ailesinden herhangi birinin basn yayn organlarna veya taziyelerine gelenlere, annesinin vücut parçalarnn polisler tarafndan teyzesi Yaarere tatld yönünde bir beyanlarnn olmadn ve teyzesinin böyle bir ifadesine ahit olmadklarn belirtti.

Veysi Hazarn ifadesinde unlar dikkati çekti:

Konu ile alakal kamera kaytlar ve delilleri dnda hiçbir sözlü iddiaya inanmyoruz. ayet medyada yer alan haberlerdeki iddialar kantlanrsa sorumlulardan ve ailemizin adn kullanarak emniyet tekilatn hedef alan yanl haber yapan ahs ve ahslarn tespiti durumunda davac ve ikayetçiyim uzlamak istemiyorum.

Ana Sayfaya Git