O iddiaya suç duyurusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden "usulsüz ihale" iddialarına yalanlama geldi.

Haberler 06.05.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, baz internet sitelerindeki Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, salgn gerekçe göstererek 6 milyon liralk araç kiralama ihalesi gerçekletirdi. Acele ihalede yalnzca 2 irket teklif verdi eklindeki iddialarn gerçei yanstmadn bildirdi.

Belediyeden yaplan yazl açklamada, hiçbir ekilde aratrma yaplmadan ve konuyla ilgili bilgi alnmadan ortaya konulan iddialarn tamamen uydurma, dayanaksz ve aslsz olduu kaydedildi.

Bu tür kastl haberlerin belediye tarafndan yaplan ve kamuoyu tarafndan takdir edilen çalmalar deersizletirme çabas tadna iaret edilen açklamada, deolojik habercilik yapanlarn amacnn yaplan bu hizmetleri karalamak olduu aziz Diyarbakrl hemehrilerimiz tarafndan birçok defa müahede edilmitir. denildi.

13 FARKLI FRMAYA DAVET YAZISI GÖNDERLD

Kovid-19 salgnnn hzl yaylmas, mevsim koullar, haere ve larvalarn üreme dönemleri nedeniyle, 2 Nisanda 4734 sayl Kamu hale Kanununun 21/b maddesi gereince mücadele için cihaz ve araç kiralama ii hizmet alm ihalesi yapld belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Yalan haber içeriinde söylendii gibi sadece araç deil, haere ve larvalarla mücadele iinin gerei birçok cihaz ve ekipman da ihale kapsamnda yer almaktadr. 4734 sayl Kanunun 21/b maddesi açk ifadesinden de anlald gibi salgn hastalk gibi durumlar için öngörülmü ve bu durumda kullanlmtr. haleye katlm için 13 farkl firmaya davet yazs gönderilmitir. 5 firma ihale dokümann satn alm ve 3 firma da ihaleye teklif vermitir. Yaplan uygunluk kontrollerinde yaklak maliyeti 8 milyon 171 bin 58 lira olan söz konusu ihalemiz, yüzde 18,91lik krmla 6 milyon 625 bin 800 lira ile en uygun teklifi veren firmaya verilmitir.

Bu bilgiler nda yaplan haberde öne sürülen ihaleye 2 firma katld, adrese teslim ihale yapld eklindeki iddialar, tamamen aslsz ve dayanaktan uzak, gerçek d, hayali iddialardr. Haberi yapan ideolojik odaklarn amacnn yaplan hizmetleri baltalamak, görevlendirme sonras yaplan hizmetleri hazmedemedikleri, hizmete kavuan kymetli hemehrilerimizin takdirini kazanan Diyarbakr Büyükehir Belediyesini karalamak olduu açkça ortadadr.

Açklamada, kamuoyunu yanltmaya yönelik yalan, gerçei yanstmayan ve kastl haberle ilgili yasal yollardan mücadele edilecei ve ilgililer hakknda Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git