O katili bulun

7 çocuk babası kuzeni tarafından kurşun yağmuruna tutularak vurulan ve 138 gün süren yoğun bakımdaki yaşam mücadelesesi kaybeden Emine Karakaş'in annesinden çığlık; "O katili bulun"

Haberler 25.06.2021 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda, 7 çocuk babas kuzeni Aslan Karakan (37) kumalk talebini reddedince urad silahl saldrsnda ar yaralanan ve tedavi gördüü hastanede 138 günlük yaam mücadelesini kaybeden Emine Karakan (16) annesi Nurcan Karaka, çocuunun hayalleri olduunu ve yaamak istediini söyledi. Karaka, Benim cierim parçaland. Katili bulsunlar. Kzm gibi gençler ölmesin dedi.

Olay, Bismil ilçesine bal Selamet Mahallesinde 7 çocuk babas ve evli olan Aslan Karakan 12 yl önce vefat eden amcasnn kz Emineye ak olarak kuma almak istedi. 4 ubatta Bismil ilçesine bal krsal Selamet Mahallesinde yaanan olayda evli ve 7 çocuk babas Aslan Karaka amcasnn kz Emineyi kuma almak istedi. 16 yandaki genç kz 2 yldr kendisine musallat olan Aslan kabul etmedi. 2 ylda genç kz korkudan ne balkona çkabildi ne de okula gidebildiini aktaran anne Nurcan Karaka, kznn korkulu rüyas olduunu kaydetti. 2 yl evden çkamayan genç kz çareyi Batmandan kendisini istemeye gelen baka biri ile bulmak istedi. Aile kendisini istemeye gelen kiiye 2 yl sözlü kaldktan sonra evlenme sözünü alr almaz Batman iline alveri için çkan Emine ve annesi yolda haberi alan cani kuzeni tarafndan evinin balkonundan ate ederek aracnda saldrya urad. Ar yaral halde Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanelerinde tedaviye alnan genç kz 4 ubattan 21 Hazirana kadar yaam mücadelesi verdi. Emine, 21 Haziran günü yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti. Can kuzeni ise güvenlik güçlerinin yakalanmas için balatt operasyonda henüz yeri tespit edilmedii örenildi.

Daha 14 yanda iken iddet ve taciz gördü

Anne Nurcan Karaka, kznn 2 yldr katil zanls tarafndan taciz ve iddet gördüünü belirterek kznn okumas ve balkona bile çkmasna engel olduunu kaydetti. Karaka, 12 yldr eim vefat etti, 7 çocuum var. Kzm daha 14 yanda iken amcas olundan iddet, taciz ve tehdit görüyordu. Kzm okula gidiyordu, kzma ak olmutu 7 çocuk babas onun yüzünden okulu brakt. Aslan Karaka kzmn hayatn mahvetti, kzm istemiyordu, 7 çocuk babas olduu için kendisine aabeyimsin seni aabey gibi sevdim, sa kaldm sürece seninle evlenmem diyordu kzm. Kzm ile alverie giderken kzm silahla vurdu. Kzm 3 kurun ile ar yaraland, 5 aydr youm bakmdayd sonra vefat etti. Kzmn katilini bulun, kzm öldü baka gençler ölmesin anneler alamasn. Benim cierimi parçalad gitti, baka annelerin cieri parçalanmasn. Katili bulun Allah rzas için içim biraz rahatlasn. Kzm ölümü hak etmiyordu, okumak istiyordu, brakmadlar hayalleri vard, aldlar. Sonra kzm iyilemek istiyordu, Aslan Karakan days ve ablas onu saklad, çkarsnlar katili, kzm öldü. Sa kaldm sürece onun davasndan vazgeçmeyeceim dedi.

Kurtulmak için bakasyla evlenmeye karar verdi

Anne Karaka, kznn evde hapis gibi yaadn ve Batmandan biri tarafndan istenilince 2 yl sözlü kalma artyla kznn kurtulmas için verdiini kaydetti. Bunu duyan cani tarafndan kuruna dizilerek ölüme gönderildiini belirten anne Karaka, Kzm onun yüzünden bir gün Batmandan onu istemeye geldiler oda hayatn yaayamad, balkona bile çkamad ve okul okuyamad için evlenmek istedi. Srf ondan kurtulmak içindi, alverie gidip sonrasnda söz kesecektik, bize saldr oldu. Hem söz hem nian yapacaktk bize ate açt diye konutu.

Eminenin teyzesinin ei Mehmet Emin Bal ise 7 çocuk babas ve hanm olan bir insan 15 yandaki bir kza böyle bir talepte bulunmas ve annenin kabul etmemesi karar deitirmediini aktard. Bal, Bu adam kafasna koymutu, kendisine verilmesini istiyordu, insanlk ve ahlakta olmayan bir eyi talep etmesi ve karlk bulamaynca olay yaand eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git