O metruk bina yıkıldı

20 yıldır sahipleri tarafından terk edilen ve zamanla metruk haline dönüşerek madde bağımlılığı, fuhuş, insan yaralama ve hırsızlık gibi adli suçların yuvası olan yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Haberler 05.11.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar lçe Belediyesi ekipleri, Muradiye Mahallesinde 20 yldr sahipleri tarafndan terk edilen ve zamanla metruk haline dönüerek madde bamll, fuhu, insan yaralama ve hrszlk gibi adli suçlarn yuvas olan yapnn ykmn gerçekletirdi.

Muradiye Mahallesinde 20 yl önce malikleri tarafndan terk edilen ve zamanla kullanlmayarak harabeye dönüen 190. sokaktaki metruk yapnn ykm vatandan youn ikayetleri üzerine belediye tarafndan gerçekletirildi. Her türlü kötü alkanlk ve istismarn meskenine dönüen yapnn Balar Belediyesi ekipleri tarafndan ortadan kaldrlmas en çok mahalle sakinlerini sevindirdi.

METRUK BNA YIKILDI

Güvenlik güçlerinin ald önlemler altnda gerçekleen ykmdan sonra yapnn bulunduu alan temizlenecek. Yaadklar çilenin sona ermesinden dolay sevinçli olduklarn dile getiren mahalle sakinleri, bir buçuk ylda 200den fazla metruk yapnn ykmn salayan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyoluna teekkür etti.

KENTSEL DÖNÜÜM

Bakan Beyolu ise eski Balar bölgesinde bir buçuk yldr youn bir çalma yürütmelerine ramen vatandalar için çeitli riskler oluturan çok sayda yap bulunduuna iaret ederek, bu yüzden yerinde dönüüm modeliyle hayata geçirilecek olan kentsel dönüümü tek kurtulu reçetesi olarak gördüklerini ifade etti. Beyolu, Bu bina için youn ikayet vard. Vatandalar imza toplad ve bize iletti. Biz de güvenlik güçlerinin talebi ve desteiyle ykm gerçekletirdik. Balar halk bunlar hak etmiyor. Salkl koullarda yaamak benim vatandamn en doal hakk. Bu yüzden gelin el ele vererek bu çirkin görüntüleri tarihe kartrp yaanlabilir bir ehir meydana getirelim. Biz belediye olarak üzerimize düeni yapyoruz. Devletimiz de proje ile ilgili çalmalar yapt ve yapmaya devam ediyor. Halkmzn desteiyle inallah bunu baaracaz dedi.

Ana Sayfaya Git