Öğrenciler Zehirlendi!

Kocaköy ilçesinde öğlen yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuran 33 öğrenci tedavi altına alındı

Haberler 28.09.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy lçesinde tamal eitim veren bir okulda örenim gören 33 örenci, yedikleri öle yemeinden zehirlendikleri üphesiyle hastaneye kaldrld.

Kocaköy Orta Okulunda öle yemeinden örencilere tavuklu pilav, mercimek çorbas, üzüm ve mandalina verildi. Akam saatlerinde baz örencilerde ate, ishal ve kusma ikayate görüldü. Rahatszlanan 33 örenci, aileleri tarafndan Kocaköy Devlet Hastanesine götürüldü. Bu örencilerden 6s, ailelerinin talebi üzerine Diyarbakr çocuk Hastanesine sevk edildi. Kocaköy Devlet Hatsanesindeki 27 örenci, müdahalelerinin ardndan taburcu edildi.

KAYMAMAK TURHAN: 33 ÖRENC RAHATSIZLANDI

Kocaköy Kaymakam Yusuf Turhan, yapt açklamada adli ve idari soruturmann balatldn belirterek, u ifadelere yer verdi:

26.09.2017 tarihinde tamal eitim verilen okullarmzda eitim öretim görmekte olan örencilerimize menüde tavuklu pilav, mercimek çorbas ve üzüm veya mandalina verilmitir. Datm yaplan yemekten 1916 örencimiz yemek yemitir. Yemek yiyen örencilerimizden, saat 17.20 civarnda kusma ikayeti ile Kocaköy Ortaokulumuzdan bir örencinin Kocaköy Devlet Hastanesine bavurmas sonucu örenilmitir. 33 örencimiz Kocaköy Devlet Hatsanesine bavurmu ve 6 örencimiz ailelerinin de talebi üzerine Diyarbvakr çocuk Hastanesine sevk edilmitir. Örencilerimizin durumu takip edilmeke olup, saat 22.30 itibari ile Kocaköy Devlet Hastanesinde tedavi altnda örencimiz kalmamtr. Gerkeli adli ve idari soruturma açlmtr.

ÖRENCLER TABURCU EDLD

Kaymakamlktan yaplan ikinci açklamada, Kusma ikayetiyle 33 örencinin Kocaköy Devlet Hastanesine bavurduu ve 6 örencinin ailelerinin de talebi üzerine Diyarbakr çocuk Hastanesine sevk edildii hatrlatlrken, örencilerin tamamnn tedavilerinin ardndan taburcu edildii bildirildi. Örencilerin durumu Kaymakamlk ve lçe Milli Eitim müdürlüü tarafndan takip edilirken, tamal eitimin yemek ihalesi alan BRT firmasyla ilgili adli ve idari soruturma balatld. Örencilere datlan yemeklerden numüneler alnarak, Diyarbakr Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüünün gda labratuver merkezine gönderilerek, tahlil edilmesi istendi. Tahlil sonuçlarna göre ilem yaplaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git