Öğrencilerin üretim mesaisi!

Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin gözetiminde yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla gelen dezenfektan taleplerini yetiştirmek için 2 vardiya halinde çalışıyor

Haberler 16.03.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda temizlik ve hijyen malzemeleri üreten Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, artan dezenfektan talebini karlamak için youn bir ekilde çalyor.

Lisenin 51 örencisi, 8 öretmenin gözetiminde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn dolaysyla gelen dezenfektan taleplerini karlamak amacyla 6 gün önce 2 vardiya halinde üretim yapma karar ald.

Örenciler tarafndan üretilerek okul ve kurumlara gönderilen hijyen solüsyonu, tuvalet, depo ve bahçe gibi alanlarda ortam temizlii için kullanlyor.

KORONAVRÜSE KARI DEZENFEKTE

Okul müdürü Sezai Güçmen dünyada koronavirüs tehlikesinin balamasnn ardndan okulda dezenfektan üretimine baladklarn belirtti.

Okullar daha hijyenik ve güvenli hale getirmek için ellerinden geleni yapmaya çaltklarn dile getiren Güçmen, öyle devam etti:

Bakanlmzn talimatlar dorultusunda okulumuzda dier temizlik malzemelerini brakp, yüzey dezenfektan malzemesi üretmeye baladk. Ürettiimiz dezenfektan, ilimizde bulunan 1907 resmi ve özel okulumuzda kullanlmaktadr. imdiye kadar ildeki okul ve kurumlarn ihtiyacn karladk. Önümüzdeki hafta da çevre illerden gelen talepleri karlayacaz.

Sezai Güçmen, taleplere yetiebilmek için 2 vardiya halinde 8 öretmen gözetiminde 51 örenci ile youn ekilde çaltklarn da aktard.

HEM OKUYORLAR HEM çALIIYORLAR

Okulun kimya bölümü örencisi Feyza Güzel ise hem okuduklarn hem de çalarak üretim yaptklarn dile getirdi.

Talepler dorultusunda youn bir ekilde çaltklarn aktaran Güzel, yeni tip koronavirüse kar mücadelede katklar olduu için çok mutlu olduklarn da belirtti.

Örencilerden Esra Ayçiçek de Dier örenciler evlerinde tatildeyken, biz u anda onlarn sal için dezenfektan üretimi yaptmz için mutluyuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git