Oda Seçimi Ertelendi

Yaklaşık 1 hafta sonra başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçim süreci ertelendi. Hükümet kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Erteleme kararında, bazı büyük odalarda yaşanan anlaşmazlıkların etkili olduğu öğrenildi. Erteleme sonrası yeni seçim takvimi Nisan’da başlayacak.

Haberler 25.09.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 EKM itibaryla resmi olarak seçim süreci balayacak olan 364 oda ve borsann seçimlerine son dakika ertelemesi geldi. Bata stanbul Ticaret Odas (TO) olmak üzere baz odalarda aday olmak isteyen kesimler arasnda anlamazlk yaand ve anlamazlk yaanan taraflarn konuyu hükümete tad ifade ediliyor. Hükümetin de talebi olumlu bulmasnn ardndan seçimlere 6 aylk erteleme geldi.

FTL TO YAKTI

Oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili tartmalarn TOyla balad belirtiliyor. TO Yönetim Kurulu Bakan brahim çalar, austos ayndaki meclis toplantsnda gelimelerden rahatszln dile getirmi ve Bir seçimi onurunuzla kazanabilirsiniz, onurunuzla kaybedebilirsiniz de. kisi arasnda yüksek deerlilik açsndan bana göre hiçbir fark yoktur. Bir seçimi arkadan dolanarak, türlü kurnazlklarla, dava arkadalarna kumpas kurarak da kazanabilirsiniz. Kirli oyunlarla girdiiniz seçimi kaybedebilirsiniz de. Bu ikisi arasnda da bana göre deersizlik açsndan hiçbir fark yoktur demiti.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Koltuk derdine düüp kendisi hakknda yalan haber yayanlarn hesabn bu dünyada da öbür dünyada da vereceini ifade eden çalar, MÜSADn temiz, ilkeli, dürüst üyelerinin çirkin bir oyuna çekilmelerine benim gönlüm asla raz olmaz, olamaz. Bu deerli Meclis önünde ifade ediyorum ki, mertlikle gelmeyen hiçbir makam varsn gelmesin diye konumutu. Daha sonrasnda da, TO seçimlerinde belirleyici gruplardan olan MÜSADda TO için temayül yoklamas yapld haberleri çkmt. Haberlerde TOda kimi bakan görmek istersiniz sorusuna yant arand ve TO Meclis Bakan ekib Avdagiç, TO Bakan Yardmcs Dursun Topçu ve MÜSADn eski bakanlarndan Ömer Bolatn adnn öne çkt belirtilmiti.

DER ODALARDA DURUM

Aday tartmalarnn sadece TOda olmad belirtilirken, baz büyük odalarda ve doudaki illerdeki oda ve borsalarda da anlamazlk yaayan kesimlerin, hükümete erteleme talebini ilettii vurgulanyor. Seçimler normalde 1 Ekim tarihi itibaryla resmi olarak balayaca için, hükümet zaman kaybetmeksizin karar bugünkü Resmi Gazetede yaymlad. Buna göre Ekim-Kasm döneminde yaplmas gereken seçimlerde yeni takvim Nisan 2018 olacak.

ATO SEçMLER ERTELEND

Ankara Ticaret Odasnn (ATO) seçimleri de, geçtiimiz hafta ertelenmiti. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu karar, pazartesi günü Resmi Gazetede yaymlanmt. Kararn gerekçesi ise, ATOyla ilgili ortaya atlan iddialarn incelenmesi ve odann seçimlerinde herhangi bir üpheli duruma izin vermemek olarak belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git