Öger: İhmal edilen çocuklar illegal yapıların hedefinde

Madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları yürüten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, bağımlılıkla mücadele noktasında ailelerin duyarlı olması gerektiğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.

Haberler 07.05.2022 - 02:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Uyuturucu madde satlarnn terör örgütlerinin gelir kayna olduunu ve bu vesileyle aileler tarafndan ihmal edilen veya soyutlanan çocuklarn bir ekilde illegal yaplarn hedefi haline geldii bildirildi. Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, madde bamls haline gelmi çocuklarn tedavisinde ailenin önemli role sahip olduunu söyledi.

HMAL EDLEN çOCUKLAR

Bamllk toplumun kaderi olmad gibi madde satnn da ticari bir kazanç kaps olarak görülmemesi gerektiinin altn çizen Öger, Madde sat noktasndan ortalkta cirit atan onlarca terör örgütü var. Baml birey terör örgütlerinin hedefindedir ve yarn bu çocuklarn nerde kime kar dikleneceini kestiremeyiz. Bamll önleme noktasnda herkese i dütüünü ancak en büyük görevin ailede olduunun bilinmesinde fayda vardr. Dlanan ve ötekiletirilen bireylerin maddeye bulama hikayesinde büyük fatura önce aileye sonra topluma çkyor. dedi.

SUç ÖRGÜTLERNN AINA

Ailelerin kimse bilmesin, duymasn, benim çocuum yapmaz ya da yapyorsa da zarar kendisinedir mantndan kurtulmas gerektiine vurgu yapan Öger, Ailenin ihmalkarlklarndan faturann öretmenlere ya da kamuda görev yapana çkarlmas kabul edilemez. Ailedeki iletiim kopukluu tedavi etme noktasnda da maalesef elimizi güçsüzletiriyor. ifadelerini kulland.

Bamllklarla mücadele noktasnda ailenin farkndalk çalmalarna dahil olmas gerektiini söyleyen Öger, Önleyici tedavi noktasnda ailenin rolünün önemi bilinmelidir. Baml bireylerin kamuya verdii zarar; tarihi ve kültürel alanlarda yapm olduu tahribat olumlu karlanmamal, parasal anlamda bir getirisi varsa sergilemi olduu olumsuz davranlar görmemezlikten gelinmemelidir. Bilinmelidir ki bamllk bireysel bir hastalk olmakla beraber toplumsal bir yara, aileyi çökerten bir handikaptr. eklinde konutu.

SOSYAL DESTEK ALMALARI LAZIM

Bamlla bulam birey ailelerinin sosyal destek almalarnn önemli olduuna vurgu yapan Öger, Baml birey ailesi ile hastane ve kolluk kuvvetleri arasnda ciddi bir iletiim ba kurulmaldr. Bugün görmemezlikten gelinen bamllk iletinin faturas yarn çok ar olacaktr. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git