Oğlum gel teslim ol!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 7 yıl önce, 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Fatih için eylemini sürdüren Sevdet Demir, "33 kişi mutlu oldu. Sen de gel anneni mutlu et. Sen gelmezsen hakkımı helal etmiyorum. Rica ediyorum oğlum gel devlete teslim ol, bu hasret bitsin" dedi.

Haberler 18.11.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklar PKK tarafndan kaçrlan 244 ailenin evlat nöbeti HDP l Binas önünde 807nci gününüde dgeride brakt. Hani ilçesinde frnda çalrken, 2014 ylnda 17 yandayken terör örgütünce daa kaçrldn belirtii olu Fatih için 13 Eylül 2019da ei Abdullah Demir ile birlikte oturma eylemine balayan Sevdet Demir, olunu kaçrp götürenlere hakkn helal etmediini belirtti. Demir, öyle konutu:

DEMR YAADIKLARINI ANLATTI

Olumu HDP kaçrp daa götürmü. Temiz bir çocuktu, frnda çalyordu, kötü huyu yoktu, HDP onun beyninin ykam, kandrarak götürmü. Ben evladm istiyorum. 7 yldr hasret kalmm ona, içim yanyor, ta olsa dayanmaz ama evlattr insan hiç unutabilir mi? Olumu çok özledim. Onu ne hallerde büyüttüm, hep srtma aldm, srtma baladm evi temizledim, srtma aldm çapa yaptm, çok zor zahmetle çocuumu besleyip büyüttüm. Ama onu kopartp götürdüler benden, hakkm kimseye helal etmiyorum. Eer olum gelmeden ölsem ben ona da hakkm helal etmem. Oluma çarda bulunmak istiyorum; olum Fatih, beni duyuyorsan kaç gel, bak arkadalarn geldi, 33 kii mutlu oldu. Sen de gel anneni mutlu et. Sen gelmezsen hakkm helal etmiyorum. Rica ediyorum olum gel devlete teslim ol. Gittiinden beri biz bir gün nefes almadk, sensiz hayat, sensiz dünya yoktur. Sen gelmezsen dünya benim olsa ne yapaym. Gel teslim ol, ceza yok, eziyet yok, ikence yok. Sen gelsen hemen seni bana teslim ediyorlar, ben de seni eve götürürüm. Gel bu hasret bitsin olum.

NAAT çS BABA

Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begda, 2019 yl Ramazan aynn ilk günü olan 5 Maysta ortadan kaybolan olu Yusufun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia etti. Baba Begda, 5 Mays 2019dan beri bizzat kendisi HDPnin önünde evladn istediini ifade eti.

Olu ve nice çocuklarn HDP binasndan götürüldüünü ileri süren Begda, u anda bu bina kapal. Suçlu olduklar için bu binadan gittiler. Ben buradan herkese sesleniyorum. Kimin vicdan varsa gelsin bu ailelere destek çksn. Kimi çocuunu, kimi kzn, kimi Ardan, kimi Hakkariden, gelmi. Artk yeter. Bütün evlatlarmz versinler. Herkese sesleniyorum. Herkesten çocuklarmz istiyoruz, bütün partilerden istiyoruz. Bu evlatlar gelmeden hiçbir aile buradan gitmez. Bizim amacmz Türkiyedeki giden bütün çocuklarn önünü kesmektir. Tek evladmz için burada deiliz. Herkesi de buraya destee çaryoruz. Gelsinler evlatlarmz bu zalimlerin elinden kurtaralm. Oluma da sesleniyorum. Olum, frsatn bulduun gibi kaç. Gel, oras senin yerin deil. Senin yerin okuldur. Bunlar zalimdirler. Bunlar hiçbir zaman Kürtleri temsil etmediler. Bunlar Kürt olamazlar, Kürtlere soykrm yaptlar. Bütün evlatlarmz alana kadar durmayacaz. Ama ölüsü, ama dirisi dedi.

Ana Sayfaya Git