Oğlum gelmeden burdan ayrılmıyorum

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 20.08.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 352. gününe girdi.

Anne Songül Altnta, 6 yl önce vatani vazifesini yapmak için giderken yolda PKKl teröristlerin kaçrd olu Müslümü almadan oturma eylemine son vermeyeceini belirtti.

Altnta, Yeter artk sesimizi duysunlar, evlatlarmz braksnlar. Eer bir can istiyorlarsa gelip benim canm alsnlar. Bu acya dayanamyorum. 6 yldr olumun peindeyiz. Yaz, k, koronavirüs demedik buradan kalkmadk. Sonuna kadar da kalkmayacam. diye konutu.

Evlat nöbeti kararllkla sürüyor

Baba Celil Bekta ise olu Yusufu almadan gitmeyeceini aktard.

Olunun HDP l Bakanlndan daa gönderildiini ifade eden Bekta, Burada bir ylmz dolacak, onlara sesleniyorum ve bir tanesi de çkp senin olun buradan gitmedi demiyor. Olumun montu burada çkt. dedi.

HDP ve PKKnn Kürt meselesi diyerek insanlar kandrdn anlatan Bekta, konumasn öyle sürdürdü:

Bu nasl Kürtlük, milletle dalga geçiyorlar. Hangi Kürt meselesi. Yalan söyleyip bu halk kandryorlar. Bu ailelerin feryadn birileri duysun. Yamur, kar, bayram, hastalk demedik. Milletvekillerine sesleniyorum, bizim çocuklarmz getirsinler. Olum gelmeden buradan ayrlmyorum.

Ana Sayfaya Git