Oğlumu bekliyorum!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 10.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 403üncü gününe girdi.

Kandrlarak 5 yl önce daa götürülen Doan Güger için eylemini sürdüren anne Sultan Güger, yapt açklamada, oluna kavuma ümidiyle 403 gündür eylemini devam ettirdiini söyledi.

çocuklar gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Güger, Ben olum için buraya geldim. Burada oturmaya devam edeceim. dedi.

ANNELERN EYLEM

Anne Güger, öyle konutu:

(HDP) çocuklarn neresi güzelse oraya gönderiyorlar ama bizim çocuklarmz ortada yok. Bu HDPnin umurunda deil. Onlarn çocuklar gitmiyor ki umurlarnda olsun. Onlarn çocuklar evlerinde, okullarnda, tatillerdedir. Olan bize oldu. Biz fakirlere oldu. 6 yla girdim ve olumdan bir telefon dahi almamm. Nerede olduunu bilmiyorum. Bu nasl bir ey anlamadm. Perian oldum. Ölü gibi yayoruz. Gece gündüz bekliyoruz. Allah yardmcmz olsun.

Oluna seslenen Güger, Doan, eer beni duyuyorsan gel artk, 5 yl oldu. Kardelerin seni çok özlemi. Bu hasret bitsin, ben dayanamyorum artk. Kalbim skyor, ölecek gibi oluyorum. Yalvaryorum gelsin. Babas da eker hastas olmu, gel artk. ifadelerini kulland.

Baba Celil Begda da geçen sene 5 Maysta 17 yanda daa kaçrlan olu Yusufa kavuma ümidiyle oturma eylemine katldn anlatt.

Olum gittii gün ben bu kapya geldim. Olum buradan gönderildi. diyen Begda, unlar kaydetti.

Dadan dönen çocuk diyor ki, ben bu HDP il binasnda 3 gün boyunca yattm. çocuklar bu binada kalyordu. 78 battaniye bu binadan çkt. O çocuklar burada yatrdlar. Ben artk HDP milletvekillerine diyecek bir ey bulamyorum. çünkü onlarda vicdan yok. Vicdan olsayd eer ilk günden itibaren yanmza gelirlerdi. Bu aileleri perian etmezlerdi. u gördüünüz aileler hepsi fakir aileler. Kimi evde kzn brakt da geldi. Ne için geldiler? Cierleri için, çocuklar için gelmiler.

Eylemlerinde kararl olduklarn vurgulayan Begda, 172 evlat getirdik, 18 tanesi çadrdaki ailelerin. Hepsi gelir. Bunun artk alternatifi yok. Buradaki tüm anneler kararl, kimse buradan kalkmayacak. Kimseden para da istemiyoruz. Kim bu ailelerin evini yktysa Allah da onlarn evini yksn. Ayn acy onlara yaatsn. diye konutu.

Ana Sayfaya Git