Oğlumu bulun!

15 gündür kayıp Miraç'ın annesi Firdevs'ten çığlık; "Oğlumu bulun.." Ekipleri dün itibariyle Miraç'ı aramayı durdururup, köyden ayrıldıkları öğrenildi.

Haberler 15.08.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesinde, bayram ziyaretine geldikleri anneannesinin evinin önünde oynarken kaybolan 4 yandaki Miraç çiçek, 15 gündür bulunamad. Ekipler aramay durdurup köyden ayrlrken, Miraçn annesi Firdevs çiçek, gözyalar içerisinde olunun bulunmasn istedi.

Kurban Bayramnn ilk günü, annesi Firdevs çiçek ve 2 kardeiyle birlikte Dicle ilçesine bal Kelekçi Mahallesinde yaayan anneannesine bayram ziyaretine gelen Miraç çiçek, evinin önünde oynad srada kayboldu. Ailesi Miraç bulamaynca, jandarmadan yardm istedi. hbar üzerine bölgeye gelen jandarma, AFAD ekipleriyle UMKE ve güvenlik korucular, arama çalmas balatt. z takip köpekleri, dron ve termal kamerann da kullanld arama çalmalarnda, 15 gün geçmesine ramen Miraçn izine rastlanmad. Aramalar dün itibariyle durdurulurken, köyde bulunan AFAD, UMKE ve Güvenlik Korucular, köyden ayrld.

MRAçIMIZI BULSUN BZ BAKA BR EY STEMYORUZ

Firdevs çiçek, yal gözlerle olunun bulunmasn istedi. çiçek, Miraçn kardeleriyle vakit geçirmeyi sevdiini ve kendisine çok dükün olduunu anlatt. Tek isteinin olu Miraçn bulunmas olduunu söyleyen çiçek, unlar söyledi: Sadece Miraçmz istiyoruz. Herkese yalvaryorum. Gören bir kii olsa, bir ey duysa bir ey söylesin. Ama hiç kimse bir ey söylemiyor. Hiçbir ey bilmiyorlar. Bekliyoruz, belki bir haber gelir. 15 gündür hiçbir ekilde haber alamyoruz. Hep yanmzdayd. Tek bana bir yere gitmezdi. Bir yerlere uzaklamazd. Sürekli aabeyleriyle beraberdi. Tek bana bir yerlerde olmazd. Burada da sürekli beraberlerdi. O gün su içmeye geldikten sonra geri dönmüler, Miraç burada deilmi. Dönüp bana söylemediler. Biz sonradan fark ettik burada olmadn. Daha önce fark etseydik belki daha çabuk ulaabilirdik ona. Ama sonradan fark ettiimizde aradk onu hiçbir yerde bulamadk. 15 gündür kendi çocuumu göremiyorum. Öldü mü, kald m, nerede? Hiçbir eyini bilmiyoruz. Artk bizde daha fazla dayanamyoruz. Bizim çocuumuzdur, cierimizdir. ama hiçbir yerde yok.

OYUNCAK ARABALARI çOK SEVERD

Olunun arabalar çok sevdiini belirten Firdevs çiçek, Miraçn oyuncaklar vard. Daha çok arabalar severdi. Aabeyleriyle vakit geçirmeyi severdi. Onlarn yanndayd sürekli. çizgi filmde izlerdi. Kapnn önüne de çkarlard kardeleri ile beraber. Orada oyunlar oynard. Sürekli yanmzda olan mesela aabeyleri darda kalrd ama o ara ara evin içine gelirdi. te Anne neredesin. Anne ne yapyorsun diye kontrol ederdi. Sonra geri giderdi. Bu kadar uzun süre uzaklamas mümkün deil. Muhakkak alard. Muhakkak bir yerde otururdu. Yere düerdi. çok hzl yürüyen bir çocuk deildi. Böyle hiperaktif deildi. Ayanda sandalet vard dedi.

KARDEMLE Y VAKT GEçRYORDUK, ONU çOK SEVYORDUM

Miraçn aabeyi Muhammed (7) ise kardeiyle kaybolmadan önce yaadklarn anlatrken gözyalarna bouldu. Muhammed çiçek, Ben, Mustafa, Miraç, kuzenim ve bir ablayla birlikte oturmutuk. Sonra biz susadk, içeri geldik, Miraç avluya kadar getirdik ama içeri gelmedi. Sonra dedik ki o zaman burada bekle Miraç, hiçbir yere ayrlma. Biz su içmeye gittik, döndüümüzde Miraç yoktu. Aramz çok iyiydi, evde çok iyi oynuyorduk. Burada da çok iyiydik, onu çok seviyordum, iyi vakit geçiriyorduk diye konutu.

ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI, TÜKENDM

Miraç kaybolduunda gün kent merkezindeki ilettii büfede olduunu söyleyen baba Remzi çiçek, kimseyle bir husumetlerinin olmadn anlatt. Artk dayanacak günün kalmadn vurgulayan çiçek, unlar söyledi: En son 5 kii görmü Miraç. Nehirden geliyorlarm bu gençler. Miraç görüyorlar, bunlardan biri elini uzatyor Miraça nereye gidiyorsun diye soruyor. Miraç cevap vermemi. leride giden bir adam varm, gençler de onun torunu olduunu zannedip Miraçn yanndan ayrlp köye gelmiler. Ondan sonras da meçhul. Her tarafta aryoruz, bulamyoruz 15 gündür. Köylülerle, AFAD ve kolluk kuvvetleriyle beraber her taraf aradk. Ne bir da, ne bir ta, ne de bir aacn dibi kald.

Ana Sayfaya Git