Oğlumu kaybettiğim yerde arıyorum

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 236 ailenin evlat nöbeti, 781'inci günde de sürüyor. 2017 yılında 19 yaşındayken kaybolan oğlu Bayram'ın HDP aracılığı ile kandırıldığını belirten Ayten Elhaman, "HDP niye bizi suçluyor? 'Gidin devletten isteyin' diyorlar. Devlet bize zulüm yapmıyor ki. Zulüm yapan HDP. Evladımı istiyorum, kaybettiğim yerde arıyorum" dedi.

Haberler 23.10.2021 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde toplanmaya balad. 236 ailenin 781 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32 oldu.

40 YILDIR ANNELERN CERLERN YAKIYORLAR

Eylemdeki annelerden Ayten Elhaman, 4 yl önce olu Bayramn HDP araclyla daa götürüldüünü belirterek unlar söyledi:

HDP, çocuklar alp daa kaldryor. Olum, askerlik hayalleri kuruyordu. Evladm onlardan istiyorum. Ellerini knalayp askere gönderecektim. Bir arkada tarafndan HDP il binasnn önüne getirilmi. çocuumu kandrmlar. Bizim siyasetle bir alakamz yoktu. Kendi halinde geçinen insanlardk. Evladm istiyorum, kaybettiim yerde aryorum. HDP niye bizi suçluyor? Gidin devletten isteyin diyorlar. Devlet bize zulüm yapmyor ki. Zulüm yapan HDP. 40 yldr annelerin cierlerini yakyorlar. Evlatlarmz bizden çalp, dalarda, talarda çürütüyorlar. 6 ay önce de kendi internet sitelerinde olum için öldü diye paylamlar. Öldüüne inanmyorum. Ölmüse de evladmn cenazesini versinler. Evladm onlara brakmayacam. Anne ve babalar olarak evlatlarmz alacaz.

BÜTÜN DÜNYA çILIMIZI DUYSUN

Oluna seslenen Elhaman Gelsin, devletimize teslim olsun. Burada güçlü bir devletimiz var. Gel olum, seni burada bekliyoruz. Her telefon, kap çaldnda acaba olum mu geldi, bir haber mi var, diyorum. Kardelerin, baban, hepimiz hasretle seni bekliyoruz. 32 aile evladna kavutu. nallah ben de evladma kavuacam. 11 Kasmda evlat nöbetinde 800üncü günümüz. Bütün Türkiyeyi tek yürek, tek ses olmak için buraya davet ediyorum. Annelere destek versinler. Bütün dünya çlmz duysun. Olumun kokusuna hasret kaldm diye konutu.

Ana Sayfaya Git