Oğlumu ölü diri istiyorum

Diyarbakır annelerinden Mevlüde Üçdağ "Mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Sonuna kadar kararlıyım, oğlumu ölü veya diri istiyorum. Almadan da buradan kalkmayacağım. Bu direnişi başka çocukları da kandırmasınlar diye sürdüreceğiz" dedi.

Haberler 24.12.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan annelerden Mevlüde Üçda, PKK yanls sitelerde 17 yandayken kaçrlan olu Ramazann öldüüne dair çkan haberlere inanmadn belirterek, Olumu ölü veya diri istiyorum dedi.

Terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önündeki oturma eylemini 479uncu günde sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, 2015 ylnda 17 yandayken kaçrlan olu Ramazann öldüüne dair terör örgütü PKK yanls internet sitelerinde haberler çktn belirtti. Olunun öldüü yönünde çkan haberlere inanmadn söyleyen Üçda Hakkmz olan çocuklarmz, istiyoruz. Eyleme katldmdan bu yana HDP milletvekilleri Leyla Güven ile Sezai Temelli, beni evlat nöbetinden kaldrmak için Olun bizde deil DAEte dediler. Vazgeçmeyeceim, burada eylemimi sürdüreceim dedi.

OLUM ÖLDÜYSE MEZARI NEREDE?

Olunun öldüüyle ilgili Üçda, Bu haberlere inanmyorum. Beni, yldrmak için oyun yapyorlar diye konutu. Olunun DNA testi yaplmadan öldüüne inanmayacan ifade eden Mevlüde Üçda, Öldüyse kemikleri, mezar nerede? Olumu ölü veya diri istiyorum. Almadan da buradan kalkmayacam. Bu direnii, baka çocuklar da kandrmasnlar diye sürdüreceiz. Evlat nöbetindeki anneleri, caydramayacaklar. Özgürlük ad altnda çocuklar daa kaçrdnz. çözüm dada deil. Devlet dada kurulmuyor. Annelerden ayrdnz evlatlarn, özgürlüklerini geri verin. Türkiye Cumhuriyeti olduu sürece hain parti ve uzants taeron terör örgütü PKK, hayalini kurduu Kürdistan hiçbir zaman kurulamayacak. Buna, izin vermeyeceiz. Cumhurbakanma, çileri Bakanma, valimize, emniyet müdürümüze güveniyorum. Birçok aile, çocuuna kavutu. Benimkinin de geleceine inanyorum. Güçlü devletimizin, kolluk kuvvetleriyle birlik beraberlik içinde PKK ve uzants HDPyi bitirmeden mücadelemize son vermeyeceiz ifadelerini kulland.

AHMN DEMRTA KARARINA TEPK

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin tutuklu olan HDP eski Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda verdii karara da deinen Üçda, unlar söyledi: 9-12 yandaki çocuklar daa kaçryorlar. Neden Avrupa çocuklar brakn demiyor. Ama Selahattin Demirtan tahliye edilmesini istiyor. Onlar bilgimiz ve isteimiz dnda çocuklarmz alm, silahn önüne vermiler. Hl Demirtan tahliyesini söylüyorlar. HDPliler Kürtlerin temsilcisi deil. Bizim temsilcimiz olsalard sorunumuza çözüm bulur, yanmza gelirlerdi. Onlarn umurunda deiliz. Onlar Kandilin milletvekilleridir. Avrupa nsan Haklar temsilcileri de önce bizim esir olan çocuklarmz istesin. çocuklarmz almadan buradan ayrlmayacaz.

Mevlüde Üçdaa destek veren dier aileler açklamasnn ardndan, HDP ve PKK aleyhine sloganlar atp Evlat Nöbetine kaldklar yerden devam ettiler.

Ana Sayfaya Git