Oğlumun sesine de hasret kaldık

Diyarbakır’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 881’uncu günde de devam etti.

Haberler 29.01.2022 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde, 2015te 17 yandayken kaçrldn belirttii Fatih için evlat nöbetini sürdüren Sevdet Demir, oluna teslim ol çarsnda bulundu. Olunu çok özlediini belirten Demir, 7 yldr olum kayp. Olum buradan gönderilmi. Biz olumun buradan gittiinden emin olduumuz için buraya geldik. 3 yldr biz burada, çadrn altnda yaz k demeden eylemimizi sürdürüyoruz. Gelene kadar da biz gitmeyeceiz. Biz onun sesine de hasret kaldk. Her gün onun elbisesiyle fotoraflaryla kalkp oturuyoruz. Her gün 2 rekat namaz klyorum, olum rüyama gelsin, diye. çim yanyor. Olum gelene kadar ben gitmeyeceim. Olum beni duyuyorsan gel, teslim ol. Frsat varsa kaç gel, gel devlete teslim ol. Devlet adaletlidir. Devlet size bir ey demiyor. Her zaman sofra kurduumda senin taban, kan eksiktir, diye lokmalar boazmdan geçmiyor. çim yanyor. Artk dön gel dedi.

ANNE SABRYE AYDIN

5 yl önce daa kaçrlan olu Zafer için oturma eylemi yapan anne Sabire Aydn, HDPden çocuunu istediini belirtti.

Aydn, evladna seslenerek, Olum ne olursun dön. Kandrldn biliyorum. Seni onlara brakmayacam. HDPden çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. ifadelerini kulland.

Kz Gülcana kavuma ümidiyle eylem yapan baba Necmettin Biçer ise evladna 6 yldr hasret olduunu aktard.

Kzm HDPliler tarafndan kandrlarak PKKya verildi. diyen Biçer, evladna kavumak için eylemi sürdürdüünü kaydetti.

Biçer, En son çocuumuz da dadan ininceye kadar buradan ayrlmayacaz. Kzm beni duyuyorsan, güvenlik güçlerine teslim ol. 34 çocuk geldi, ailesine kavutu. Sizin yeriniz oras deil. Gelin teslim olun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git