Oğlu'na kına yaktı

Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, HDP il binası önündeki oturma eylemi sayesinde güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Mustafa'ya asker kınası yaktı

Haberler 17.11.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinden Ayegül Biçer, HDP il binas önünde yapt oturma eylemi sayesinde güvenlik güçlerine teslim olan olu Mustafay askere uurlamaya hazrlanyor.

3 Eylül 2019da HDP il binas önünde oturma eylemi balatan 3 anneden biri olan Biçer, ei Rauf Biçer ile aylar süren mücadeleleri sonucu güvenlik güçlerine teslim olan olu Mustafaya 29 Temmuzda kavutu.

Mustafay önümüzdeki günlerde askere uurlamaya hazrlanan Biçer, Diyarbakr Öretmenevinde düzenlenen programda oluna kna yakt.

Daa kaçrlan evlatlarna kavumak için Diyarbakrda oturma eylemini sürdüren baz anne ve babalarn da katld programda konuan Biçer, gurur verici bir gün yaadn söyledi.

Evladm terör örgütü PKK ile siyasi kolu HDPden söke söke aldm. Olumu kna yakp Türk askeri yapacam. Topra, vatan için savaacaksa savaacak, ölecekse ölecek. Evladm aldm andan itibaren onu askere göndereceimi söylemitim. Rabbime ükürler olsun, bugün ahdimi yerine getireceim. çok gurur verici. Allah her anne ve babaya nasip etsin. ifadelerini kullanan Biçer, oturma eylemini sürdüren ailelerin çocuklarna güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulundu.

Tüm anne ve babalar evlat nöbeti tutan ailelere destek olmaya davet eden Biçer, Gelin evlatlarmz dadan indirelim. Böyle gurur verici günleri hep beraber yaayalm. dedi.

Askere gidecek Mustafa Biçer de terör örgütü PKKdan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olduunu anmsatarak, imdi de askere gitmeye hazrlandn belirtti.

Biçer, çanakkalede dedelerimizin dümana kar savat gibi ben de askere giderek kardelerimle teröre kar savaacam. çok mutluyum. Böyle bir frsat kimsenin eline geçmez. diye konutu.

Kaçrlarak ya da kandrlarak daa götürülenlere teslim olmalar çars yapan Biçer, Gelin askere gidin. Orada ölmektense vatanna, milletine hizmet ederken ehit olsunlar. Ailemin ve sevdiklerimin yanna geldiim için çok mutluyum. Psikolojim çok iyi. Askere gidince daha da iyi olacam. çünkü orada kardelerimiz var. ifadelerini kulland.

Hatice Biçer de aabeyinin devlete hizmet edeceini, onu askere uurlayacaklarn aktararak, Devletimize, milletimize ve bayramza hayrl uurlu olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git