Oğlunuz firar Dağda arayın

İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda askerlik görevi yapan Diyarbakırlı Osman Karadeniz'den 10 gündür haber alınamıyor. 11 Haziran'da aradığı ailesine, HDP'ye yönelik bombalı saldırıya tepki göstermesi nedeniyle kışladaki diğer askerlerin şiddetine maruz kaldığını ve Denizli'ye sürgün edildiğini söylemesinin ardından ailesi, o günden sonra çocukları Karadeniz'e ulaşamıyor.

Haberler 22.06.2015 - 10:15 Son Güncelleme : 22.06.2015 - 10:15

İzmir Bucada askerlik görevini yapan Diyarbakırlı er Osman Karadeniz, iddiaya göre Denizlideki birliğe sürgün olarak gönderildiği 12 Hazirandan bu yana bulunamıyor. Kayıp askerin ağabeyi Kadir Karadeniz, Diyarbakırda HDP mitinginde meydana gelen patlamadan sonra kışlada kavga çıktığını ve bu nedenle kardeşinin moralinin bozuk olduğunu belirterek, Olayın karanlık bir yönünün olduğunu düşünüyoruz, endişeliyiz diyor. Kendilerine Kardeşiniz firar etti, gidin dağda arayın denildiğini savunan Karadeniz, Bize terörist gözüyle bakıyorlar. Dağa bile çıkmış olsa askerin denetimindedir. Askerin on gündür ciddi bir uğraş göstermemesi, şaşırtıcıdır dedi.

ACEMİ BİRLİĞİ SONRASI BUCA

20 yaşındaki Osman Karadeniz, geçen yıl PKK üyeliği iddiasıyla bir süre tutuklu kalıp tahliye olunca askere gitti. Acemi birliğini Amasyada tamamlayan Karadeniz, yaklaşık kırk gün önce İzmir Bucadaki İnzibat Merkez Komutanlığında görevine başladı.

BİRLİKTEKİ KAVGAYA KARIŞTIM

Diyarbakırda 5 Haziranda HDP mitingine yönelik bombalı saldırıdan sonra ailesine telefon açan er Karadeniz, ağabeyi Kadire Moralim çok bozuk, artık yapamayacağım dedi. Daha sonra aradığı bir arkadaşını arayarak, birlikte kavga çıktığını ve kendisinin de bu kavgaya karıştığını söyleyerek, Başıma bir şey getirebilirler dedi. Er Karadenizin ailesiyle son görüşmesi, 11 Haziran akşamı oldu. Er Karadenizden bir daha haber alınamadı.

DENİZLİYE SÜRGÜN EDİLMİŞ

Ağabey Kadir Karadeniz, kardeşinin o gün Denizliye sürüldüğünü, kendilerine de Firar etti denildiğini ileri sürüyor. Kardeşinin bir büfeye çantasını bırakıp ortalıktan kaybolduğunu ifade eden Karadeniz, Bu olayın karanlık olduğunu düşünüyoruz. Askerlerin bu kavgayı bizden saklaması ve sürgünün rutin olduğunun söylenmesi bizi kuşkulandırıyor. Firar etmiş olması da bir ihtimaldir, ancak askerin yaklaşımları bizi kaygılandırıyor. Bize Kardeşinizi dağda arayın deniyor. Bize terörist gözüyle bakıyorlar. Dağa bile çıkmış olsa askerin denetimindedir. Askerin on gündür ciddi bir uğraş göstermemesi, şaşırtıcıdır dedi.

ANNE HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Karadenizin hayatından endişe eden annesi Rahime Karadeniz, askeri yetkililere oğullarının kayıp olduğu için başvurduğunu belirterek, kendilerine Oğlunuzu dağda arayın şeklinde cevap verildiğini kaydetti. Karadeniz, Oğlumun hiçbir psikolojik sorunu yoktu. Hiçbir şey istemiyorum, çocuğumu getirsinler. Biz çocuğumuzu istiyoruz. Nerden çıkartırlarsa çıkartsınlar, komutan çocuğumu getirsin dedi.

KARANLIK BİR DURUM VAR

Baba Veysi Karadeniz ise, oğlunun kayıp olmasında karanlık bir durumun olduğunu belirterek, bu olayın peşini bırakmayacaklarını ve kanunların tükendiği yerde AİHMe başvuracaklarını söyledi. Oğlunun durumunun açığa çıkması için ilgili kişiler hakkında dava açacaklarını aktaran Karadeniz, oğlunun akıbetinden tabur ve bölük komutanını sorumlu tuttu. Baba Karadeniz, Bütün asker ailelerin, bu tür durumlara karşın duyarlı olmalarını bekliyorum. Aileler, çocuklarını onlara gönderiyor, onlar öldürüp İntihar etti diye söylüyorlar. Fakat bize buna dair bile bir bilgi verilmedi. Bugüne kadar bizi hiç aramadılar, hep biz onları aradık şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Öte yandan, Karadenizin bulunması için sosyal medyada #OsmanKaradenizNerede başlıklı bir kampanya başlatıldı.

Diyarbakır-Eğil nüfusuna kayıtlı olan Karadeniz, 12 Hazirandan bu yana Karadenizden haber alınamıyor. Mobesa görüntülerinin izlenmesini isteyen HDP Milletvekili İdris Baluken, konuyu özel olarak takip ettiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır