Oğluyla hasret gideriyor

Diyarbakır'da, 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan'a kavuşan anne Hatice ile baba Abdülkadir Ceylan, oğullarıyla yeniden bir araya gelmenin sevincini yaşıyor.

Haberler 14.12.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda, uruna HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Hatice Ceylan ile ei Abdülkadir Ceylan, 15 yanda daa kaçrlan evlatlaryla 4 yllk hasretin ardndan scak yuvalarnda bir araya geldi.

Hatice Ceylann eyleminin 64üncü gününde 10 Aralkta güvenlik güçlerine teslim olan olu Cafer, emniyetteki ilemlerin ardndan sevk edildii adliyede adli kontrol artyla serbest brakld.

Terörün pençesinden kurtulan Cafer, 4 yl hasret kald annesine, babasna, kardelerine ve evine kavutu.

Evinde özlem duyduu huzura bulan Cafer, ailesinin yan sra evlerini ziyaret eden akrabalaryla da hasret gideriyor.

- Evim çok sakin ve huzurlu

Cafer Ceylan, AA muhabirine, 4 yl sonra yeniden ailesine döndüü için çok mutlu olduunu, annesini, babasn ve akrabalarn görmenin sevincini yaadn dile getirdi.

Ayr kald süreçte ailesini ve evini hiç aklndan çkarmadn ifade eden Ceylan, Suriyede sadece kan, ykk binalar, sürekli patlama ve silah sesleri var. Ama evim çok sakin ve huzurlu. Uzun süredir dönmeye karar vermitim. Orada ailesini merak eden çok kii vard. Oturma eylemi yapan aileleri televizyondan izliyorduk. dedi.

Frsat bulduklarnda Diyarbakr annelerinin oturma eylemini takip ettiklerini vurgulayan Ceylan, Acaba bizim de annemiz orada m? diye takip edenlerin çok olduunu söyledi.

- Annelerin oturma eyleminin etkisi oldu

Sürekli, Benim burada ne iim var? diye düünüyordum. çünkü benim ailem, akrabalarm, topram burada. Eer savaacaksam gelip kendi ailem, topram ve vatanm için savarm. Annelerin oturma eyleminin etkisi oldu. Önce çok önemsenmedi sonra çok etkili olmaya balad. çok kii bakyordu ailesini görmek için. çok kii gelmek istiyor, bask ve korkudan dolay gelemiyorlar. ifadelerini kullanan Ceylan, terör örgütüne katlanlara dönmeleri yönünde çarda bulundu.

Ceylan, Ben geldim. Kelepçe bile takmadlar. Tutuklayacaklar, ikence yapacaklar. diyorlard. Ama bunlar yaanmad. Sadece ifademi aldlar. steyen gelebilir. Orada her söylenene inanmasnlar. diye konutu.

- Dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim

Hatice Ceylan, olunu ilk gördüünde yaad duygularn tarifsiz olduunu belirterek, dier oturma eylemi yapan tüm annelerin de çocuklarna kavumasn diledi.

Dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim. nsann çocuu dünyalara bedel. nallah dier anneler de çocuklarna kavuurlar. Olumun gelmesinde etkili olan Cumhurbakanmz, çileri Bakanmz, polisimiz ve askerlerimize çok teekkür ediyorum. Onlar bizi sevindirdi. Allah da onlar sevindirsin. ifadesini kullanan Ceylan, çocuklar terör örgütünce kaçrlan dier ailelere de oturma eylemine katlmalarn tavsiye etti.

Yllar sonra kavutuu olu ile hasret giderdiini dile getiren Ceylan, evladn barna bastn belirtti.

Ceylan, öyle konutu:

Olumun banyosunu yaptrdm. Ona yeni kyafetler aldm. Trnaklarn bile ben kestim. 4 yldan sonra buldum, artk onu brakmam. Ayn sofrada bir araya geldik. nallah bundan sonra böyle devam eder. lk oturma eylemine katldm zaman çok inançl deildim ama o anneleri dinledikten sonra insann inanc artyor. Dier anneler de oturma eylemine katlsnlar. çocuklar belki onlar izler, döner.

- Olumla hasret giderdik

Baba Abdulkadir Ceylan ise oturma eylemine katlma konusunda eiyle birlikte karar aldklarn, einin eyleme katlmasnn faydasn gördüklerini aktard.

Buruk bir mutluluk yaadklarn ifade eden Ceylan, Kendi açmzdan mutluyuz ama dier aileler adna üzgünüz. nallah onlar da çocuklarna kavuur. Olumla oturduk, sohbet ettik, hasret giderdik. 4 yln acs var. Olum, Bu kadar çok sevildiini bilmiyordum. diyor. dedi.

Ana Sayfaya Git