Öğrenciler üretiyor, kamu kurumları kullanıyor

Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim gördükleri okulda kurulan atölyede maske üretiyor.

Haberler 09.11.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle ükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emre Özdemir ve birçok öretmeninin giriimleriyle okula kazandrlan maske üretim atölyesi sayesinde, okulun moda -tasarm bölümü örencileri uygulamal olarak eitim görme imkanna sahip oldu. Korona virüs hastalna kar tedbir olarak da üretilen maskeler, moda tasarm bölümü örencilerinin titiz çalmas sonras siparie hazr hale getiriliyor. Maske üretimiyle bata Dicle ilçesi olmak üzere, sipariin olduu her yerde korona virüs hastalnn önüne geçilmesi hedefleniyor. Moda tasarm bölümünde okuyan 20 örenci atölyede maske üreterek eitim aldklar alanda becerilerini gelitiriyor. Okulda görev yapan moda- tasarm bölümü öretmeni Kevok Budak ve dier öretmenlerinin öncülüünde atölyede maske üretiminde aktif rol alan örenciler, bata mili eitim müdürlüü olmak üzere, birçok kamu kuruluunun maske sipariini yetitirmek için hem örenerek, hem çalarak mesai yapyor.

OKUL ÜRETP SATIYOR

Özdemir, Eylül ayndan itibaren örencilerimizin ve öretmenlerimizin giriimiyle böyle bir atölyeyi okulumuza kazandrdk. Eylül aynda maske üretmeye baladk. lk bata tek makineyle baladk bu ie. Siparilere yetiemediimiz için 2nci makinemizi de aldk. Birinci makinemizle günde yaklak olarak 25 bin maske, ikinci makinemizden de 20 bin maske üretebilmekteyiz. Haftann 5 günü örencilerimiz, öretmenlerimiz burada maske üretmektedirler. Bunun dndaki atölyemizde de maskelerimizi hijyenik bir ekilde paketliyoruz. Diyarbakr genelindeki bütün resmi kurumlara maske üretiyoruz. Özellikle milli eitime bal kurumlara, okullara maskelerimizi üretiyoruz. u ana kadar yaklak 50 bin paket maske ürettik, teslim ettik. Bir o kadar daha sipariimiz var. nallah bir an önce korana virüs biter. Korana virüsün bitmesi ümidiyle maskelerimizi üretmeye devam ediyoruz. Döner sermayemizi moda tasarm ve teknoloji bölümünde açtk. Daha önce yatl okullara, kurumlara, askeriyeye nevresim takm dikiyorduk. Sonra maske iine baladk. Örencilerimiz burada hem maskeyi dikerek, dersleri daha iyi öreniyorlar. Hem de 20 tane örencimiz burada döner sermayeyle çalyor, harçlklarn kazanyorlar. Örencilerimiz hem burada ii öreniyorlar, hem de harçlklarn kazanyorlar. Ayrca staj yeri, Diclede bir sknt. Stajn yapamayan örencilerimiz de yine bu kapsama dahil edilerek, stajlarn da burada yapmalarn salyoruz dedi.

OKULA EKONOMK GELR

Okulun Müdür Yardmcs Turgut Cemal Akmee ise, Eylül 2021 tarihinden itibaren maske üretimine baladklarn söyledi. Akmee, Bakanlmzn ve okul öretmenlerinin katklaryla kurumumuza bu atölyeyi kazandrdk. Temennimiz bir an önce pandemi sürecinin bitmesi, insanlarmzn rahat bir nefes almasdr. Bu süreçte de pandeminin daha az yaylmamas için elimizden gelen bütün çabay sarf ediyoruz. eklinde konutu.

Okulun moda tasarm bölümünde okuyan 11/ D snf örencisi Kader Ayhan, Burada çalmaktan dolay çok memnunum. Hem harçlmz alyoruz, hem de dersimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Staj konusunda bize çok yarmc oluyor. çok memnunuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git