Öğrencilere kooperatifçilik!

Diyarbakır'da "Kadın Kooperatifçiliği Eğitim Programı" düzenlendi

Haberler 04.12.2021 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Ticaret Bakanl Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüü tarafndanKadn Kooperatifçilii Eitim Program gerçekletirildi.

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Eren ahin Konferans Salonunda düzenlenen programda konuan Vali Yardmcs Fatih Cdrolu, ekonomik ve ticari hayatn en önemli aktörlerinden birinin kooperatifler olduunu söyledi.

Ülkelerin gelimilik ve kalknma düzeylerine bakldnda kadnlarn büyük öneminin bulunduunu belirten Cdrolu, Kadnlarn karar alma mekanizmalarnda etkin bir ekilde yer almalarn ve toplumsal politikalarn belirlenmesinde önemli olduklarna inanyoruz. Kadnlarmzn ekonomik ve sosyal statülerini yükseltmeyi hedefliyoruz. Kadnlarn kooperatif kurarak tekilatlanmalarnn, ekonomik yaamda daha güçlü bir ekilde yer almalarn, sosyo-ekonomik statülerini iyiletirmelerine fayda salayacana inanyoruz. dedi.

ÖRENCLERE KOOPERATCLK ANLATILDI

Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüü Daire Bakan Yavuz Selim Akçakale de kooperatiflerin kurulu, ileyi ve denetimlerine ilikin ilemleri yürüttüklerini belirterek, 2012den sonra farkl bir konsept çizerek, sahaya inme, bilgilendirme, günümüz artlarna göre de kooperatiflerin oluumuyla ilgili çalmalara baladklarn aktard.

Akçakale, 2017de kadn kooperatiflerine hibe kredisi vermeyle ilgili Kooperatiflerin Desteklenmesi Programn (KOOP-DES) hayata geçirdiklerini kaydetti.

Ticaret l Müdürü Zafer Atik de Diyarbakrda geçen yln banda bir olan kadn kooperatifi saysn, yapm olduklar tantmlarla bugün 13e çkardklarn belirterek, yapacaklar eitimlerle bu sayy daha da yukar çkarmay hedeflediklerini dile getirdi.

Büyükehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkarlar leri Daire Bakan Müyesser Güzel de bir konuma yapt.

Kooperatifçilikle ilgili sunum yaplan programa, kamu kurumlarnn temsilcileri, öretmenler ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git