Öğrencilerin eşya depolama talebi yüzde 72 arttı

Pandemide hayatımıza giren uzaktan eğitim, beraberinde pek çok sektörü de etkiledi. Şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencileri, ev kirası vermek yerine eşya depolarına yöneldi. Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Öğrencilerden gelen depolama talebi yüzde 72 arttı” dedi.

Haberler 18.08.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salgn nedeniyle yüksekörenimini uzaktan sürdürmek zorunda kalan üniversite örencileri, ev kirasndan kurtulmak için çareyi eya depolarnda buldu.

Okula dönecei güne kadar eyalarn depolarda muhafaza etmeyi tercih eden örenciler, depolama sektöründe de ciddi bir talep art balatt. Lojistik ve depolama alannda 40 yldr hizmet veren Depo Palas CEOsu Ula Gümüolu, Pandemi sürecinde eya depolarna olan talep yaklak yüzde 114 art gösterdi. Okullarna yeniden kavuuncaya kadar eyalarn depolara kilitleyen örenciler ise bu arttaki en büyük pay sahibi oldu. Örencilerden gelen depolama talebi yüzde 72 artt dedi.

BN 500 TL EV KRASI YERNE 300 TL ÖDEDLER

Bugüne kadar çounlukla tayin ve yurt dna gidi gibi nedenlerden dolay ev veya ofis eyalarnn saklanmas için depo talep edildiini söyleyen Ula Gümüolu, Bu yl çok nadir görülen bir tabloyla karlatk ve üniversite örencileri müterimiz oldu. Üniversite örencileri eyalarn daha ekonomik olsun diye çounlukla mezatlardan temin edip, okulu bitirip mezun olurken de bu eyalar satarak memleketlerine dönerdi. Ancak bu yl durum çok farklyd. Özellikle kira fiyatlarnn her geçen gün trmand stanbul, zmir ve Ankara gibi büyükehirlerde depolar, eitimine uzaktan devam eden örencilerin kurtarcs oldu. En düük kirann aylk bin 500 TL olduu düünülürse, örenciler bunu ödemek yerine 250-300 TL depo kiras ödemeyi tercih etti diye konutu.

DEPO SEçMNE DKKAT

Ula Gümüolu, bu hizmeti almak isteyenlere de madur olmamalar için önerilerde bulundu:

Eyalar teslim etmeden önce eksiksiz bir sözleme yapmak, kiralama hizmeti boyunca bu sözlemeyi saklamak ve sigortal bir hizmet alndndan emin olmak çok önemli. Ayn zamanda kiralanacak deponun fiziki koullarn yerinde görmek ve nem, ortam ss, kamera sistemi, yeterli alan, temizlik gibi ayrntlara mutlaka bakmak gerek. Depo Palas olarak bizler, talep sahipleriyle iletiime geçtikten sonra uzmanlarmzn eyalar görerek bir ekspertiz raporu hazrlamasn ve teklif oluturmasn istiyoruz. Ardndan tama günü belirliyor ve eyalarn paketlenmesinden araca yüklenerek kilitli depolara tanmasna kadar tüm süreci uzman bir personelle yürütüyoruz. Türkiyede bir ilke imza attmz depo oda sistemi ile de her hacimdeki ev eyas depolama ihtiyaçlar için uygun mimaride odalarla hizmet veriyoruz. Ayn hacme sahip kiralk konteynerlerden yükseklik bakmndan ayran bu odalarla daha fazla eya depolanmasna olanak tanyoruz.

Ana Sayfaya Git