Öğretmenden öğrencilere '24 Kasım' sürprizi

Diyarbakır'da öğretmen Yusuf Tümay (44), okuldan geriye kalan zamanlarında köy köy gezerek, dezavantajlı öğrencilere sosyal medyadan topladığı ayakkabı, giyim, kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemelerini dağıtıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencilerle buluşan Tümay, "'Bir çocuk gülsün, dünya değişsin' diyerek yola çıktım" dedi.

Haberler 25.11.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osmaniyede mevsimlik içi olarak geçimini salayan 10 çocuklu ailenin en küçüü olan Yusuf Tümay, maddi durumu iyi olmad için komusunun verdii kitapla üniversiteye hazrlanp, 3 ay süreyle de temizlik görevlisi olarak çalt dershanede eitim gördü. 1998 ylnda Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Eitim Fakültesini kazanan Tümay, dereceyle mezun olup, 2001 ylnda Diyarbakrn Eil ilçesine atand.

Görevinin ilk yllarnda krsal mahallelerdeki kz çocuklar için de büyük çaba sarf eden Tümay, bir dernekle irtibata geçerek, 8 derslikli bir okul yaptrd. 9 yldr Ergani ilçesindeki Cahit Stk Taranc lkokulunda görev yapan 3 çocuk babas Tümay, sosyal medyadan toplad ayakkab, giyim, kitap, oyuncak ve krtasiye malzemeleri köylerde yaayan dezavantajl örencilere datyor.

GEçEN SENE 13 BN çOCUKLA çALITIM

24 Kasm Öretmenler Gününde, örencilere hediye datan Tümay unlar söyledi:

Bir çocuk gülsün, dünya deisin diyerek yola çktm. Kendim gibi dezavantajl çocuklarla ilgilenmek çok houma gidiyor. Özellikle köyde ve mezradaki çocuklara hediyeler vermek beni çok mutlu ediyor. Geçen sene 13 bin çocukla çaltm. Bu sene hedefimiz; 15 bin çocua çalmak. Hedefimizde sonuna kadar ilerleyeceiz. Öretmen olmak sadece dört duvar arasnda alfabe ya da iki kere iki dört öretmekten ziyade çocuklara farkndalk yaratmak, ahlak kurallarn vermek, mutlu etmek ve zaman geçirmek. lkokulu ve ortaokulu çadrda bitirdim, okudum. Birine bir ey vermenin ne kadar güzel olduunu ya da çocuu ne kadar mutlu edebileceini tahmin ediyorum.

Tümay, toplad oyuncuklar ana snf örencilerine, ayakkab ve klk malzemeleri ise dierlerine datt. Örenciler de Tümayn 24 Kasm Öretmenler Gününü kutlayarak teekkür etti.

Ana Sayfaya Git