Öğretmenler değişime tepkili

Diyarbakır'da görev yapan 264 öğretmenin zorunlu yer değişikliği nedeniyle başka illere gönderilmesine tepki gösteren Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Abbas Şahin, öğretmenlerin görev yapacakları yerlerde saldırıya uğrabilecekleri kaygısını taşadıklarını söyledi.

Haberler 30.08.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun Hükmünde Kararname ile daha önce aça alnp, görevlerine iade edilen 4 bin civarnda Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim-Sen) üyesi öretmenlerden 264ünün zorunlu yer deiiklii kapsamnda baka illele gönderilmesine Eitim-Sen tepki gösterdi. Eitim-Sen Diyarbakr 1. Nolu ubede basn toplants düzenleyen 1 Nolu ube Bakan Abbas ahin, 264 öretmenin orta Anadolunun çeitli illerine sürgün edildiklerini söyledi. Diyarbakrn yan sra bölge genelinde bin dolaynda öretmenin görev yerlerinin deitiini anlatan Abbas, öyle konutu:

ZORUNLU YER DEKLNE TEPK

2008 ylndan bu yana yürürlüe koymak isteyip bir türlü yürürlüe koyamadklar rotasyon uygulamasndan net bir ekilde anlyoruz ki; aslnda bu çok önceleri hazrlanm bir plann ilk admyd. çünkü rotasyon, ark slahat plannn, yani sürgün ve göçertmenin günümüzdeki maskelemi ad olarak karmza çkmaktadr. Yürürlüe konulan tehcir, göçertme politikas Cumhuriyet tarihi boyunca uygulanagelen asimilasyon politikalarndan bamsz olmad gibi, kültürel ve tarihi deerlerimizi yok etmeye yönelik balatlan Sur ve Hasankeyf ykm ve kymlardan bamsz olmadn kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Burada görev yapan öretmenler burann kimliini, dokusunu salayan emekçilerdir. Öretmenlerin gönderildii bölgelerde rkç söylemlerin artacan düünüyoruz. Biz bu konuda uyaryoruz, orada bir arkadamzn burnu bile kanadnda sarayn, babakann ve bakanlarn parmann olduunu her zaman söyleyeceiz.

Ana Sayfaya Git