Okkan ve arkadaşları anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 silah arkadaşı, şehit edilmelerinin 19'uncu yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Anma programında konuşan İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Okkan ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirterek Şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın ‘Türkiye'de huzur ve güvenin sigortası Diyarbakır'dır' sözünü hatırlattı.

Haberler 25.01.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarnda, 24 Ocak 2001de düzenlenen silahl saldrda ehit olan Diyarbakr Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmu, Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy, l Emniyet Müdürlüünce düzenlenen törenle anld.

Anma programna l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Gaziler ve ehit Aileleri ile çeitli sivil toplum kurulularnn temsilcileri, polisler ve çok sayda kii katld. Gaziler ve ehit yaknlar anma programnda Ali Gaffar Okkann fotorafnn yer ald, Unutmadk, unutmayacaz yazl pankart tad. l Emniyet Müdürü Yaman ve katlmclar, anta krmz karanfiller brakt. Programda Kuran- Kerim okundu ve ehitler için dualar edildi.

Yaman, ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve silah arkadalarn rahmet ve minnetle andn belirterek unlar söyledi: 19 yl önce burada ehadetle ereflenen Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve silah arkadalar 5 polis memur arkadamz burada anmak ve yad etmek amacyla toplandk. Burada anta çok güzel bir sözü var. Türkiyede huzur ve güvenin sigortas Diyarbakrdr diye. çok doru bir tespite bulunmu rahmetli ehit emniyet müdürümüz. Kendisi bunu gerçekletirmek için bu dorultuda gece gündüz demeden çalt. Bizler burada olmasak da o zaman baka yerde görev yapsak da bunun böyle olduunu biliyoruz. Gece gündüz gayret sarf etti bunu gerçekletirmek için. Mücadele etti ve bu uurda da Cenab- Allah ona ehadeti nasip etti silah arkadalaryla birlikte. Rahmet diliyorum. Bata ehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve o gün ehit olan arkadalarmza ve gerek polis, asker, jandarma, koruyucularmz ve tüm güvenlik görevlilerimizden, ehit olanlar rahmet ve minnetle anyorum. Gazilerimize de ifalar diliyorum.

Okkan ehit edildii yerde ananlar arasnda 75 yandaki Azize imek ve isimleri Ali Gaffar Okkan olan vatandalar da vard. Azize imek, ehit Emniyet Müdürü Okkann ismini iki oluna braktn belirterek kendisini hiç unutmadn söyledi. Her gün ant bana gelip Yasin okuduunu da söyleyen imek, Ben onu unutmuyorum. Kim unutursa unutsun biz unutmuyoruz. Hem çocuum gibidir, hem de arkadam gibidir dedi.

Gaffar Okkan ehit edildikten sonra doan ve ailesinin ismini verdii Ali Gaffar Ayverdi (19) de, ismini gururla tadn belirtti. Ayverdi, Biz görmedik Allah rahmet eylesin ruhu ad olsun. Büyüklerimiz onu görmüler, çok sevmiler. Bize anlattklarna göre biz de çok seviyoruz. O rahmet ettikten hemen sonra biz domuuz. Onun da adn bizim admza koydular. çok mutluyuz bunun için eref duyuyorum, ahsen çok gururluyum diye konutu.

Ana Sayfaya Git