Oksjien deposu

Bağlar İlçe Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide 88 bin 439 metrekarelik alanda yapılacak ve ihale süreci tamamlanan Millet Bahçesi, Nevroz Park ile Göletli Park arasındaki bölgede inşa edilecek.

Haberler 21.10.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Balar Belediyesi tarafndan arazi tahsisi yaplan ve Balar Belediyesi ile çevre ve ehircilik Bakanl ibirlii ile yaplacak millet bahçesi,400 binden fazla nüfusu ile 36 ilden büyük olan ilçenin yan sra Diyarbakrn da dinlenme ve huzur adas olacak. TOK tarafnda yaplan yeni açklama ile Balar Millet Bahçesi ihalesinin yapldn duyurdu. Yaplan ihaleyi resmi internet sitesi üzerinden duyuran TOK, Diyarbakr ehrine yeni bir soluk getirecek Balar Millet Bahçemizin ihalesi yapld. Millet Bahçemizle sosyal donat alanlar, Millet Kraathanesi, yürüyü ve bisiklet parkurlar, dinlenme ve piknik alanlaryla doa ile iç içe yepyeni bir yeil alan oluacak ifadesi ile sürecin tamamlandn duyurdu.

LçE TARHNN EN BÜYÜK çOK AMAçLI PROJES

lçe tarihinde ilk kez bu kadar çok amaçl ve büyük yeil kuak projesi hazrlanrken, ihalesi çevre ve ehircilik Bakanlnca gerçekletirilen projenin ayrntlar belli oldu. Baclar Mahallesinde Nevroz Park ile Göletli Park arasndaki bölgede ina edilecek millet bahçesinin 300 gün içerisinde tamamlanarak hizmete açlmas bekleniyor. Projede bin 429 aacn yan sra Millet Kraathanesi, meyve bahçeleri ve spor alanlar bulunacak.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Türkiyede kii bana düen yeil alan miktarn arttrmak amac ile balatlan Millet Bahçesi Projelerinin tüm hz ile devam ettiini dile getirerek Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann vermi olduu talimatlar sonrasnda balatlan millet bahçeleri projelerinde Balarda yaplacak projenin ihale aamasnn tamamlandn söyledi.

DYARBAKIRIN OKSJEN DEPOSU VE HUZUR ADASI OLACAK

Bakan Beyolu, çok amaçl olarak hazrlanan projenin sadece Balarn deil ayn zamanda Diyarbakrn modern ve doal ehir yaamna büyük katk sunacan ifade etti. Beyolu, çabalarmzla Diyarbakrmza kazandrdmz Millet Bahçesinin ihalesi çevre ve ehircilik Bakanlmzca yapld. Bu projeyle Diyarbakrmz adeta oksijen deposu haline gelecek. Yeil alanlaryla kentimizin oksijen deposu olacak, meyve bahçeleriyle de kent içi tarma canllk katacak. Proje içinde millet kraathanesi ve birçok sosyal donatda olacak. Bu güzel projeyi kentimize kazandran Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ,çevre ve ehircilik Bakanmz Murat Kurum ve emei geçen tüm kurumlara ilçem ve milletim adna teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git