Okul battı fısıltısı veliyi ayaklandırdı

Sosyal medyada Özel okulun yöneticilerinin, öğrencilerin kayıt paralarını alarak kayıplara karıştığı iddiası yönetim ve velileri karşı karşıya getirdi. Yönetim iddiaları yalanladı.

Haberler 11.07.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal medyada Diyarbakr Maarif-Mozaik Koleji yüzde 50 hisse sahibi olan Haim Merdolunun yüzlerce örencinin kayt parasn alarak kayplara kart iddias üzerine Haim Merdolu tarafndan basn açklamas yapld. Okulun battn duyan veliler ise eitim kurumunu basarak arbede çkard.

Merdolu, pandemi süresince skntya dütüklerini, kendi arabas ve evini satarak çalanlarn maan ödediini kaydederek, 25 milyonluk yatrm yaptklarn ve maddi durumunun kötüye gittii için ortaklktan ayrldn duyurdu. Yaplan haberlerle ilgili adli süreç balattklarn aktaran Merdolu bu iddialarn kendilerine yaplan bir karalama olduunu dile getirdi. Merdolu, Son 24 saatte sosyal medya ve basnda dönen kirli, maksatl ve gerçeklikten uzak haberlere, birinci azdan cevap vermek için bir araya geldik. Bilinmelidir ki sosyal medyada yaplan paylamlar yalan ve iftiradan ibarettir. Bu paylamlar yapan ahslarn amac itibar suikastdr. Bu paylamlarla ilgili hukuki ilem balatacamn bilinmesini isterim. Sosyal medyadaki paylamlarda kullanlan vurgun ve kaçma kelimesi özellikle seçilmi olup, sosyal medya yoluyla yaptklar bu çirkin operasyonu, Diyarbakr halk ve eitim camias nezdinde, aleyhime ve okulumuza kalc bir algnn olumas çabas gütmektedir. çok ciddi emek ve yllarmz verdiimiz eitim neferi olma gayretimiz acmaszca hedef alnmtr dedi.

AABEYMLE HçBR TCAR LKM YOKTUR

Sosyal medyada yer alan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun orta ile ilgili yaplan açklamalarn gerçek d olduunu vurgulayan Haim Merdolu, aabeyiyle ticari hiçbir ilikisi olmadn açklad. Merdolu, Sosyal medyada yer alan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun ortam olmas, dolandrclk yapp, örencilerin paralaryla ortalktan kaybolmam, okula haciz gelip okulun kapanmas gibi balklar effaflkla anlatacam. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu aabeyimdir, ancak kendisiyle ne geçmite ne de imdilik hiçbir ticari ilikim bulunmamaktadr. Aabeyim üzerinden beni ya da benim üzerimden aabeyimi karalamak, itibarszlatrmak tamamen ahlak d bir olaydr. Zira ibadet de suç da bireyseldir ve sadece kiiyi balar. Bu okulda ortaklarm da var sadece hisse sahibi ben deilim 6 kiilik ortaz. Dr. Abdulkadir Özel yüzde 27,5, müteahhit Hasan Özak yüzde 10, Soner çakar yüzde 5, öretmen olan Mustafa Tabier yüzde 5, mali müavir Cevrail Sular yüzde 2,5 ve ahsma ait yüzde 50 hisse mevcuttur. Bu kadar ortakl bir yapda ahsmn ortaklktan ayrlma kararnn bu ekilde yanstlmas ve Belediye Bakan kardei olarak benim ve aabeyimin hedef alnmas elbette ki iyi niyetli bir tutum deildir diye konutu.

OKULUN KAPANDII SÖYLEMLER TAMAMEN GERçEK DIIDIR

Okulun kapand söylemlerinin tamamen gerçek d olduunu aktaran Merdolu, Zira ben ortaklktan ayrlm olsam dahi bu okulun dier ortaklar ve idarecileri ilerinin bandadr ve gördüünüz üzere okul açktr. Kurumumuzun tüm para giri çklar resmidir ve bankalar üzerinden gerçekleir. Yaplan tüm ödemeler banka yoluyla fatura karl yaplr. 6 yldr bu kurumda ne ahsm ve aileme ne de herhangi bir ortama para çk yaplmamtr. Bütün muhasebe hareketlerimiz ilgili kiilere açktr. Okula haciz geldii söylemleri, belki de tek gerçek bilgi budur. Durumu açk ve net bir ekilde ifade ediyorum. Okulumuzun mülk sahibi Asil naat Limited irketidir. Kendileri ile yaptmz kira anlamas 216 bin 500 TLdir. Bunun 75 bin TLsi resmi, 141 bin 500 TLsi gayr resmidir. Resmi olmayan ksm için kurum olarak kendilerine senet vermi durumdayz. Pandemi döneminde toplam geciken 4 kiramz mevcuttur, toplam 866 bin TL kira borcumuza karlk okula icra memurlar gelmi tanr mallarmza tedbir koyulmutur. Buna tanklk eden personeller ve velilerimiz endieye kaplmtr. imdi buradan herkese sesleniyorum, bu kuruma 25 milyon TL yatrm yapan ve bu kurumu ayakta tutmak için tüm mal varln satan, kirada oturan ve altndaki arabaya kadar satp bu okula koyan ben mi dolandrcym, yoksa 4 kira için ahsm ve aile fertlerimi tehdit eden mülk sahibi mi? Bu ayn zamanda bir suç duyurusudur. Ben de bütün bunlardan yldm için ekonomik olarak da tükendiim için okulun ortaklndan ayrldm. Ancak okul devam ediyor ve tüm velilerimizden istirhammdr, lütfen okulumuzun yannda olun. Bir kez daha rantn kazanmasna, emein yok olmasna izin vermeyin eklinde konutu.

OKULUN BATTIINI çALIANLAR SÖYLED

Velilerden Sevgi Uysal ise kendisinin olay çalanlardan duyduunu için okula geldiini, daha sonra karakola giderek suç duyurusunda bulunduunu söyledi. Uysal, Ben kurumdan, öretmenlerinden memnundum, beni aradlar okulun batp sahiplerinin kaçtn söylediler. Bende dün itibari ile iptalimi istedim, bana söylenen sözler dorultusunda karakola gittim. Beyanda bulundum, ahsi hiçbir sorunum yok, beyann en sonunda eer okul devam edecekse hizmet almaya devam edeceksek çocuklarm gönderip hiçbir hak talep etmeyeceimi söyledim. Eer madur ediliyorsam ve böyle bir ey varsa, maddi manevi, psikolojik olarak karakola suç duyurusunda bulundum dedi.

Ana Sayfaya Git