Okul çevrelerinde sıkı denetim

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eğitim kurumları çevresinde asayiş ve trafik uygulaması yaptı.

Haberler 23.11.2017 - 08:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asayi Daire Bakanl Koordinesinde 81 ilde e zamanl olarak gerçekletirilen çocuklarn korunmasna yönelik denetim uygulamasnn altncs gerçekletirildi. Uygulama kapsamnda Mardin Emniyet Müdürlüü ekiplerince kent genelindeki okul ve çevrelerinde yer alan internet kafe, kahvehane, büfe, servis araçlar, park ve bahçelerin denetimi yapld. Emniyet Genel Müdürlüü Asayi Dairesi Bakanl koordinasyonunda Mardinde de gerçekleen uygulamalara Asayi, çocuk, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Trafik, Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele, Özel Harekat ve ilçe emniyet müdürlüklerinden 46 ekipte görevli 141 personel katld.

Uygulama kapsamnda, 97 okulun çevresinde bulunan 33 park, metruk binalar, 10 alkollü yer, 14 büfe, 2 iddia ve ganyan bayisi, 42 kahvehane, 39 internet kafe, 6 oyun salonu olmak üzere toplam 113 i yeri ekiplerce kontrol edilirken i açma ve çaltrma ruhsat bulunmayan 1 kahvehane ve 2 büfe hakknda tutanak tutularak yasal ilem yapld. Ayrca uygulamalarda, 738 kiinin GBTsi kontrol edilirken hakknda yakalanma karar bulunan 1 kii gözaltna alnd.

Emniyet Müdürü Hasan Onar, vatandalarn mevcut huzur ve güven ortamnn devamnn salanmas, çocuklarn olumsuz olarak etkilenebilecei her türlü zararl unsurlardan uzak tutulmas, güvenli bir eitim öretim hayat sürdürmelerinin salanmas amacyla uygulamalarn sklkla gerçekletirileceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git