Okul çevresinde kuş uçmayacak

Vali Güzeloğlu "Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü yasa dışı örgüt, ideoloji ve faaliyetler, eğitim kurumlarında ve alanlarında asla bulunamayacak"

Haberler 09.09.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzelolu, çocuklara sigara ve alkol gibi maddelerin satlmamasna ilikin kararl ekilde uygulama yapacaklarn, bu noktada en ufak bir tespitin bile çok ar ekilde idari ceza ve adli yaptrma konu edileceini vurgulad. çocuklarn geleceini, saln, beyni ve bedeninin gelimesini yok edecek bu tip zararl alkanlklarn ve maddelerin okul çevreleriyle ilikisinin kesileceine iaret eden Güzelolu, konumasn öyle sürdürdü:

çocuklarn ruhsal ve bedensel geliimlerini olumsuz etkileyecek her türlü yasa d örgüt, ideoloji ve faaliyetler, eitim kurumlarnda ve alanlarnda asla bulunamayacak. Okul servis araçlarndan balayarak her alan eitim ve öretimin dorudan ilgili ve sorumlu olduu alanlardr. Her türlü terör örgütünün, uzantlarnn, ideolojik yansmalarnn ve faaliyetlerinin okul, okul çevresi ve örencileri hedef almasna asla izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin karar açk ve nettir.

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, her türlü yasad örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin eitim kurumlarnda asla konu bile edilmeyeceini belirterek, Hiç bir ekilde yansmas, çocuklarla bulumas, çocuklarmza bu anlamda bir konu yaplmasna izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin karar açk ve nettir dedi.

YEN ÖRETM YILI TOPLANTISI

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, il koordinasyon merkezinde 2017- 2018 eitim- öretim yl kapsamnda okullardaki güvenlik ve önlemlerle ilgili toplant düzenledi. Toplantya l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Milli Eitim Müdürü Hasan Aslann yan sra bir çok kurum müdürü ile STK temsilcileri katld.

Vali Güzelolu, Diyarbakrda bu yl bin 631 okulda, 13 bin 962 derslikte, e kayt sistemine göre 440 bin örencinin eitim ve öretime balayacan belirterek, Örencilerimize eitim verecek 19 bin 937 öretmenimiz, eitim hizmeti sunmak üzere görevli olacaklar. Ayrca ilimiz genelinde 3 bin 168 yerleim biriminden 70 bin 293 örenci, 5 bin 522 araçla, 351 tama merkezi okullara tanarak eitim almalar salanacaktr dedi.

OKULLARIN çEVRESNDE ÖNLEMLER

Vali Güzelolu, bu yl çileri Bakanl koordinesinde tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakrda da okullar ve çevresinde güvenlik önlemleri alndn kaydederek, okul çevresinde okulla ilgisi bulunmayan, örenci ve görevli olamayan hiç kimsenin bulunmamasn salayacaklarn vurgulad.

EN DEERL VARLIKLARIMIZ

En deerli varlklarn bizlere emanet eden anne ve babalarn bu emanetini en güzel ekilde eitmek ve yetitirmek bizim en temel vazifemizdir. çocuklarmzn sadece okulda deil evinden okula kadar olan yol, trafik ve okul çevresi dahil güvenliklerinin salanmas, en küçük bir sorunun yaanmamas da temel önceliimizdir. ifadelerini kullanan Güzelolu, güvenli eitim koordinasyon görevlilerinin okul çevresindeki risk faktörlerinin ortadan kaldrlmasna yönelik çalma yapacan anlatt.

Eitim öretimle ilgisi olmayan kiilerin okul çevresinde bulunmamasn salayacaklarn kaydeden Güzelolu, sabah evinden keyifle çkan bir çocuun, sevincinin ve okulla bulumasnn önündeki en küçük bir olumsuzluun yaanmamasn hedeflediklerini söyledi.

DEOLOJK FAALYETLERE ASLA ZN YOK

çocuklarn ruhsal ve bedensel geliimlerini olumsuz yönde etkileyecek her türlü yasad örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin eitim kurumlarnda asla bulunamayacan vurgulayan Vali Güzelolu sözlerini öyle sürdürdü:

Hiç bir ekilde yansmas, çocuklarla bulumas, çocuklarmza bu anlamda bir konu yaplmasna izin verilmeyecek. Okul servis araçlarndan balayarak her alan eitim ve öretimin dorudan hem ilgili hem de sorumlu olduu alanlardr. Kesin ve açk bir kararllmz vardr. çocuklarn her yönden geliimini olumsuz yönde etkilemesine izin vermeyeceiz. Yasad örgütlerin her türlü terör örgütünün uzantlarnn, ideolojik yansmalarnn ve faaliyetlerinin okul, okul çevresi d ve örencileri hedef almasna asla izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin karar açk ve nettir.

Ana Sayfaya Git