Okullar steril!

Eğitim'in başladığı ilk günde Diyarbakır'da okulların steril alana kavuşmasına yönelik polis, denetimde bulundu. Kuş uçurtulmazken, servis sürücüleri uyarıldı, "emniyet kemeri" takılması istendi.

Haberler 18.09.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, okul servisine binen çocuklarn emniyet kemerini kontrol etti. Servis araçlarnda görevlilerin olmadn, çocuklarn kemer takmadklarn gördük. Bugüne mahsus ikaz ettik. ifadelerini kullanan Aslan, öyle konutu: Denetlemelerimize devam edeceiz. Görülen eksiklikler üzerine kesinlikle cezai ilem uygulayacaz. nallah yarndan itibaren bir olumsuzluk olmayacana inanyoruz. çocuklarmzn hem kardan karya geçme ve trafii düzenleme anlamnda hem de servisle evlerine gidip gelirken güvenlii bizim için önemli.

- 140 personelimiz sabah okula gidecek

Kent merkezinde riskli olarak tespit ettikleri 224 okulda 130u okul irtibat görevlisi amir olmak üzere 270 polisin görevlendirildiini aktaran Aslan, 140 personelimiz sabah okula gidecek. Akam okul dalm salanncaya kadar okulda görev yapacak. Güvenlik konusunda Diyarbakrda bir endiemiz yok. Önemli olan çocuklarmzn güvenliidir. Bu konuda okul içinde görevli personelimizin haricinde ayn zamanda devriye ekipleri ve yaya personelimizi de görevlendirdik. Bir sorun ve problem beklemiyoruz.

Eitimin balad ilk günde Diyarbakrda okullarn steril alana kavumasna yönelik polis, denetimde bulundu. Ku uçurtulmazken, servis sürücüleri uyarld, emniyet kemeri taklmas istendi. Diyarbakr l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, okul önlerinde balatlan denetimlere katlarak, kurallara uymayanlar uyard.

2018-2019 eitim öretim ylnn balamasnn ardndan güvenlik görevlileri de okul önlerindeki denetimlerini sklatrmaya balad. çileri Bakanlnca alnan tedbirler kapsamnda okul servisleri ve okul önlerindeki uyuturucu satclarna yönelik kapsaml çalma balatld. Bu kapsamda, yeni eitim ve öretim ylnn ilk gününde güvenlik güçleri, tam kadro okul denetimlerine balad. Diyarbakr l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da okul önlerindeki denetimlere katlarak, servis görevlileri ve örencilerle görütü. Servisteki eksikliklerin giderilmesi için görevlilere ilk ve son defa uyarda bulunan Aslan, daha sonra örencilerle sohbet etti. Baz örencilerin emniyet kemerlerini takmadn gören Aslan, örencilere kemerlerini takmalarnda yardmc oldu.

Güvenlik konusunda Diyarbakrda bir endiemiz yok

Yaplan denetimlerin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulunan Tacettin Aslan, okul önlerinde bekleyen servis araçlarn denetlediklerini söyledi. Baz küçük aksaklklarn olduuna deinen Aslan, bir kereye mahsus olmak üzere görevlileri ikaz ettiklerini dile getirdi. Yarndan itibaren denetimlere kaldklar yerden devam edeceklerini vurgulayan Aslan, unlar kaydetti:

Görevlilerin olmadn gördük, çocuklarn kemer takmadn gördük. Yarndan itibaren denetimlerimize devam edeceiz. Kendilerini ikaz ettik, yarndan itibaren ceza yazmaya balayacaz. Bizim için önemli olan çocuklarmzn güvenliidir, bunun için de trafii düzenleme anlamnda gerek servis gerek okul çklarnda önlemimizi aldk. Bunu konuda kararlyz. limizde 224 okulumuz var, birinci ve ikinci kategoride. 130 amir arkadamz okulda görevlendirdik, okul irtibat görevlisi olarak. 140 personelimizde bizzat sabah okula gidecek okul dalm salanncaya kadar okulda görev yapacaklar. Güvenlik konusunda Diyarbakrda bir endiemiz yok. Asl olan çocuklarmzn güvenliidir. Okulun içindeki görevliler tek deil dier personel görevlendirmesini de yaptk. Bir sorun beklemiyoruz, her halükarda bakanmzn talimatlar dorultusunda görevlendirmemizi yaptk.

Ana Sayfaya Git