Okuma yazma öğreniyor!

PKK'lıların 6 yıl önce dağa kaçırdığı kızı için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Türkan Mutlu, acısını yazıya dökmek için kadın polislerin yardımıyla okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.

Haberler 15.06.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütünün 6 yl önce daa kaçrd kz için HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan anne Türkan Mutlu, acsn yazya dökmek için bir yandan da okuma yazma öreniyor.

Yaklak 10 aydr kz eyma için HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerinden Türkan Mutlu, nöbet tuttuu çadrda kadn polislerin yardmyla okuma yazma örenmeye çalyor.

Anne Mutlu, 6 yl önce kaçrlan kznn öretmen olmak istediini ancak kandrlarak daa kaçrld için hayallerinin yarm kaldn söyledi.

Kznn eitim fakültesini kazand yl HDP araclyla kandrlp daa gönderildiini ifade eden Mutlu, büyük zorluklar çekerek okula gönderdii kznn baarl bir örenci olduunu belirtti.

Evladnn öretmenlik hayali olduunu kaydeden Mutlu, kendisine okuma yazma öretmek için söz verdiini ancak bu sözüne yerine getirmeden kandrlarak daa götürüldüünü kaydetti.

Anne Mutlu, öyle konutu:

Kzm 3 yl dershaneye gitti. Öretmen olacakt. çocuumla ilgili hayalimi içimde braktlar. eyma iyi bir çocuktu. Bana, Anne sana okuma yazma öreteceim dedi. Gittikten sonra bir not yazm. O notta, Anneme okuma yazma öretmek benim boynumun borcudur. Ben öretemedim. demi. Okuma yazma bilmiyordum. Geçen yl sadece 8 gün okuma yazma kursuna gittim ve harfleri örendim. Okuma yazmay öreneceim dedim. eyma ile ilgili acm yazya dökeceim. Öyle bir hayalim var. Burada polisler bana yardmc oluyor. Bir hafta oldu balayal. nallah öreneceim.

Okuma yazmay örendikten sonra kzyla ilgili hatralarn yazmak istediini dile getiren Mutlu, kz için hasret ve çektiini söyledi.

Onu okula yazdrdmda ona önlük ve kalem alamamtm. O ekilde okuttum. Onun eline silah verdiler, daa çkardlar. Kendi çocuklarn da okutuyorlar. eyma ile ilgili yazmak istediim çok ey var. nallah okuma yazmay öreneceim. Bu alt senelik hasreti, özlemi yazacam. nallah kzm gelip kendisi okuyacak. eyma, sana kzgn deilim. ifadelerini kullanan Mutlu, kznn örgütten kaçarak okumasn istediini kaydetti.

Mutlu, Kimseden mal, mülk deil, evladm istiyorum. Kzma kavumak için nöbet tutuyorum. Kzmn yolunu bekliyorum, bir yandan da okuma yazma örenmeye çalyorum. dedi.

Defterine eyma seni çok seviyorum yazan anne Mutlu, kzn çok sevdiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git