Okumak için nakil bekliyor

Diyarbakır'da 5 aylıkken annesini kaybedince babaannesi Şükriye Gür'ün (72) yanına alıp büyüttüğü doğuştan tek böbrekli 10 yaşındaki Muhammed Destan Gür, o böbreğinde de 4 yıl önce tümör çıkınca okulu bırakmak zorunda kaldı. Günde 4 kez diyalize giren ve böbrek nakli olması gereken Muhammed, "İyileşip okula gitmek istiyorum. Büyüyünce de polis olacağım” dedi.

Haberler 17.12.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinde yaayan Muhammed Destan Gür, 5 aylkken annesini kaybetti. Tek böbrekli doan Muhammedi babaannesi ükriye ile dedesi Mehmet Gür, yanlarna alarak büyüttü. 4 yl önce yaplan kontrollerinde böbreinde tümöre rastlanan Muhammed, tedaviye alnd. Muhammed Gür, ilkokul 2nci snfta durumu arlanca okulu brakmak zorunda kald.

Doktorun güne görmesi gerektiini söyledii Muhammed için babaannesi ükriye Gür, müstakil evlerinden, güne gören 9 katl bir apartmann son katna tand. Sobal evlerinde yallk maayla ve yaknlarnn desteiyle geçindiklerini söyleyen ükriye Gür, Muhammedin böbrek nakli olup, salna kavumasn istiyor. Kuzenlerinin desteiyle okuma yazmay az da olsa örenen Muhammed iyileip okula gitmek istediini söyledi.

PANSUMAN YAPINCA HER TARAFIM ACIYOR

Salna kavumak istediini söyleyen Muhammed Gür, Benim böbrek hastalm var. Doutan öyleydi. Ben iyilemek istiyorum. Bana böbrek bulunsun. Günde 4 defa diyalize giriyorum. Bir de düzenli olarak ilaçlarm içiyorum. yiletiimde ilk iim Allaha teekkür etmek olacak. Bir de bana bakan anama. Bir de dedeme, ablama, yengelerime. Hasta olan çocuklar da Allahn izniyle iyilesin. Bir de böbrekleri olmayan çocuklara böbrek bulunsun. lkokul 2ye kadar okudum. Ben iyileip okula gitmek istiyorum. Büyüyünce de polis olacam. En çok canmn acd zaman, pansuman yapld zaman. Pansuman yaplnca her tarafm acyor. Her sabah 06.00da kalkp diyaliz yapyorum. Sabah kalkmay pek sevmiyorum. Sonra uykum kaçyor. Sonra 12.00dekini yapyorum. Sonra gece 12.00dekini yapyorum. O zaman uykum yine kaçyor. Sonra saat 02.00ye kadar yatamyorum diye konutu.

GÜNE GÖREN KRALIK DAREYE çIKTILAR

Muhammedin anne dedii babaannesi ükriye Gür, 5 aylkken gelininin vefat ettiini ifade ederek, öyle konutu:

Ben onu büyüttüm. Sürekli hastanelere gidiyoruz. 4 senedir de diyalize giriyor. Okula toplamda yaklak 20 gün gitti. 4 senedir evde diyaliz yapyoruz. Doutan tek böbrei yoktur. Dier böbrekte de kitle var dediler. 4 senedir okula gitmiyor. Doktor nakil yaplmas gerektiini söyledi. Makineye balannca alyor. Ben ve dedesi bakyoruz. Sadece yallk maa alyoruz. Burada kirada oturuyoruz. Müstakil evimiz vard. Muhammed hasta olunca, doktor güne görmesi gerektiini söyledi. O evde güne görmüyordu. Biz de buraya tandk. Kira bin TL. Son kat. Yazn scak kn da souk oluyor.

Ana Sayfaya Git