Okuyanı duygulandırdı

Kronik hastalığı olan genç pandemide yaşadığı zorlukları mektuba döktü, okuyanlar duygulandı

Haberler 03.05.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda genetik sendrom ve lupus hastas genç, korona virüs sürecinde tedbir amaçl hastaneye gidemedi. Bu süreçte okulundan da geri kalan hastann yaad zorluklar kaleme ald mektup okuyanlar duygulandrd.

Kronik hastal bulunanlar, korona virüs salgnndan dolay hastaneye gidemediinden tedavilerini aksatyor. Uzaktan takiple tedavileri ve kontrolleri yaplan bu hastalar, korona virüs salgnndan dolay rehabilitasyon merkezindeki eitimlerine gidemedikleri gibi darya da çkamyor. Diyarbakrda lupus ve genetik sendromu hastas bir genç, bu maduriyetini Diyarbakr Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi ç Hastalklar Romatoloji Kliniinde görevli Uz. Dr. Lütfi Akyola yazd mektupla dile getirdi. Uz. Dr. Akyol hastasna mektupla cevap verirken, hekimleri korona virüs sonras kronik hastalarn biriken sorunlarnn beklediini dile getirdi.

Enerjimizi korona virüse odakladmz için bu hastalar sanki bir tk daha unutuldu gibi

Uz. Dr. Lütfi Akyol, pandemi sonras hekimleri yeni bir sürecin beklediini söyledi. Dr. Akyol, pandemi nedeni ile kronik hastalarn kontrollerinin aksamann sonraki dönemler için sorun tekil edebileceini kaydederek, Hastaln kronik olmasndan dolay hastalarda bir tükenmilik durumu var. Bir de korona virüsle birlikte hasta sosyal hayatn yaayamad için hastada ikinci bir çöküntü oluturacak durum ortaya çkt. Bu süreç biraz uzad için baz hastalarmzda bu daha ykc etkilere sebep olmaya balad. Bu genç hastamzda yine bu dönemde olumsuz olarak etkilenmi bir hastamz. Lupus tansyla takip ediyoruz. Kendisinin baka hastalklar da var. Bana mektup yazm Lütfen okula gitmeme izin verin, öretmenlerimi, arkadalarm, çok ama çok özlüyorum. zin veriyorsanz okula gitmek istiyorum. Arkadalarm, öretmenlerimi, derslerimi çok özlüyorum. Dersten geri kaldm, birçok telafi derslerim birikti. Arkadalarmdan geri kaldm. Lütfen ama lütfen beni okula gönderin. Gitmeme izin verin diye. Babas vastasyla bize ulatrd. Ben de kendisine bir cevap yazdm. Gerçekten hastalarmz bu dönemde hem hastaln kendi yükünden hem de sosyal hayata karamamaktan dolay ciddi problemler yaamaktalar. Enerjimizi korona virüse odakladmz için bu hastalar sanki bir tk daha unutuldu gibi dedi.

Bu mektup buz dann görünen ksm

Korona virüs geçtikten sonra karlarna artm problemlerle birlikte bu hastalarn tekrar geleceklerini belirten Uz. Dr. Akyol, Aslnda bu mektuba buz dann görünen ksm diyebiliriz. Alt tarafta birçok hastamz var. Onlar artk bardan tam bir damlas belki. Hastamz duygularn kendi üslubuyla tabii daha etkileyici bir ekilde, bizlerin de yüreini szlatacak ekilde ifade etti. Onun için bizim için çok kymetlidir. Ama tabii kronik hastalarn hepsinde bu ekilde benzer skntlar görmek mümkün. Bu sadece ülkemiz için snrl deil. Tüm dünyada kronik hastal olanlarda korona virüs döneminde gerçekten takipte ve hastalklarn alevlenmesinde eksiklikler olduunu söyleyebiliriz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git