Olası kastten ceza isteniyor

Recep Hantaş’ı öldüren polise 'olası kast'tan ceza istemi

Haberler 01.04.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Recep Hantan öldürülmesine ilikin açlan davada savc, polis memuru Kazm B. hakknda olas kast suçundan hapis cezas istedi.

Diyarbakrda 14 Nisan 2019 tarihinde arkada ile birlikte Sümerparkta otururken Recep Hanta (20) silahla vurularak öldüren polis Kazm B.nin Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde yargland dava görülmeye devam edildi.

Davann 9 Kasm 2021de son durumasnda gazetecileri salona almayan mahkeme bakan Muhammet Faruk Özcan ile avukatlar arasnda tartma yaanmt. Bu nedenle sonrasnda reddi hakim talebinde bulunup, bu talepleri üst mahkemece reddedilen avukatlar, mahkeme bakann yine Hkimler ve Savclar Kuruluna (HSK) ikyet etmiti.

Davann 3üncü durumasna ise gazetecilerin alnmasna izin verildi. Durumalardan vareste tutulan sank polisin katlmad durumada sann avukat ile öldürülen Hantan aabeyi Efe Hanta ve avukatlar Mehmet Öner, Ercan Ylmaz ile ilan Elmas salonda hazr bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI SUNDU

Durumada iddia makam, esas hakkndaki mütalaasn mahkeme heyetine sundu. Savc, mütalaasnda sank polis hakknda olas kast suçundan ceza talebinde bulundu.

TANIK POLSLERE SORU

Mütalaaya kar beyanda bulunan Hanta ailesi avukatlarndan Ercan Ylmaz, cinayetin ilendii yerde yaplan keif sonucunda hazrlanan bilirkii raporunun dosyaya yeni eklendiini, buna kar henüz beyanda bulunmadklarn hatrlatt. Dosyada yer alan tank polislerin mahkeme huzurunda dinlenip, kendilerinin bu tanklara soru sorma haklarnn tesis edilmesini istedi.

SANIIN KAçMA RSK VAR

Avukat Mehmet Öner ise mütalaaya kar beyanda bulunmak için süre talebinde bulunurken, kaçma riski bulunmas nedeniyle sank hakknda mahkemeden tutuklama talep etti.

TUTUKLANMASI STEND

Dava dosyasnn kapsam nedeniyle tank polislerin mahkeme huzurunda ya da SEGBS araclyla dinlenmeleri taleplerini yineleyen Av. ilan Elmas da, açklanan mütalaa ile birlikte kaçma üphesi ortaya çkan sann tutuklanmasn talep ettiklerini ifade etti.

Söz verilen sank müdafi ise heyete sunulan mütalaaya katlmadklarn dile getirdi. Sank avukat, savunma için heyetten süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, durumay ileriki bir tarihe brakt.

Ana Sayfaya Git