Olaylar Meclise taşındı

Amedspor-Sakaryaspor karşılaşmasında yaşanan olaylar Meclis gündemine taşındı. Olayların araştırılması yönünde soru önergesi verildi.

Haberler 05.03.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliolu, haftasonu oynanan AmedsporSakaryaspor karlamasnda çkan olaylar Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn yantlamasn istedii soru önergesi ile Meclis gündemine tad.

Gergerliolunn önergesinde Amedspor-Sakaryaspor maçnda dostluk, bar ve kardeliin konuulmas gerekirken, bugün yine nefret söylemini ve iddeti konumak durumunda kalyoruz. Ne yazk ki artk insanlarn armad hadiseler yaanmakta ve bu durum olaanlamaktadr. Bu durumu toplum kabul etmemeli. nsanlar özünde bar olan bir spor müsabakasna çkmaktadr. çocuklarmz bu nefret dilinden çok kötü etkilenmektedir. Biz sorunlarmz bu dönemde çözmemiz gerekir derken çocuklara nefreti ve iddeti miras brakyoruz ifadeleri yer ald.

AMEDSPORUN YALNIZLATIRILMASI POLKALARINDAN VAZGEçLMEL

çileri Bakanl ve Futbol Federasyonunun konuyu objektif olarak deerlendirilmesi gerektiini vurgulunan önergede, Amedsporun herkesçe malum olan yalnzlatrlmas politikasndan vazgeçilmelidir. Amedspora yönelik dlayc politikalarn Türkiyenin yarnlarna yarar yoktur, oldukça büyük zararlar bulunmaktadr denildi.

Gergerliolunun, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktaya yönelttii sorular öyle:

* Konuyla ilgili soruturma yaplm mdr? Soruturma yaplmsa hangi aamadadr?

* Sakaryaspor teknik heyeti ve yönetiminin güvenlik güçlerinin oldukça iyi bir güvenlik aldklarn söylemelerine ramen, iddialar doruysa 90 dakika boyunca bir futbolcu kesici bir aletle sahada nasl durabilmitir?

* Amedspor oyuncusu Deniz Nakiye, ayrmclk ve ideolojik propaganda nedeniyle 3 yl 6 ay müsabakalardan men ve 273 bin lira para cezas verilmiti. stiklal Mar okunurken Dilaver Güçlünün bozkurt iareti yapmas neticesinde ayn cezaya çaptrlacak mdr?

* Diyarbakr Valilii Güvenlik Koordinasyon toplantsnda emniyetin ald karar neticesinde Sakaryaspordan sadece 15 yönetici ile gelmesi kararlatrlrken 35 yöneticinin gelmesinin sebepleri nelerdir? Bunun bir provokasyon olduu iddialar doru mudur?

* Sakaryasporun yöneticilerinin soyunma odasna girerek: Biz buraya ölmeye geldik ifadeleri kullandklar iddias doru mudur?

* Sakaryaspor futbolcularnn maç balarken seremoni gerei baarlar dilenmesi gerekirken Amedsporlu futbolcularn elini skmamasnn sebepleri nelerdir?

* Amedspor a yönelik iddialara karn A Spor bata olmak üzere spor kanallarnn Amedsporlu futbolcu ve yöneticilere cevap hakk tanmamasnn sebepleri nelerdir? Bu konuda RTÜK devreye girecek midir?

* Maçn gözlemcisinin raporu açklanm mdr? Gözlemci raporunda hangi konulara deinmitir?

* Amedsporun kapatlmas için böyle bir alg operasyonu yapld iddialar doru mudur? Bu iddialar doruysa, bu plan kim ya da kimler tarafndan tasarlanmaktadr?

* 15 Ekim 2018 tarihinde henüz cevap vermediiniz önergemde Sakaryaspor-Amedspor maçnda çkan olaylara dikkat çekmi ve bundan sonra ayn olaylarn önlenmesi için çalmalar yaplmasn istemitim. Gelinen noktada insanlar ölmeden ülke daha fazla gerilmeden bir çalma yaplmas planlanmakta mdr?

* Bu olaylarn seçim ortamnda oylarn konsolide edilmesi için bilerek ve planl yapld iddialar doru mudur?

* Nefret söyleminin en ac tanklarndan futbolcu Lefter Küçükandonyadisin isminin verildii bir futbol sezonunda bu tarz utanç olaylarnn yaanmamasyla ilgili hangi çalmalar yaplacaktr?

Ana Sayfaya Git