Öldürmek istiyordu

Yolcunun bıçakladığı otobüs şoförü konuştu. “Öldürme niyeti ile saldırdı.” Saldırgan tutuklandı.

Haberler 23.12.2021 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda arzalanan belediye otobüsünü yava kulland için oför Mehmet Cingöze (42) saldran daha sonra yolcular tarafndan araçtan indirilip, bindii taksi ile son duraa gelip sürücüyü bçaklayan Kadri Kaya, çkarld mahkemece tutukland. Parmandan ve bacandan yaralanan oför Cingöz Öldürme niyeti ile saldrd. Öldürmek için sallyordu. Arkadalar araya girmek için baya urat dedi.

HIZINI DÜÜRDÜÜ çN

Olay, önceki gün sabah saatlerinde Kayapnar ilçesi, Talaytepe Mahallesinde eitim-aratrma ile di hastanesinin arasndaki otobüs duranda meydana geldi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait otobüs arzalannca hzn düüren oför Mehmet Cingöz ile yolcu Kadri Kaya arasnda tartma çkt. Yolcularn da araya girmesi ile Kadri Kaya, otobüsten indirildi. Daha sonra Kadri Kaya, taksiye binerek otobüsün son durana gidip, oförü beklemeye balad. Bir süre sonra duraa gelen Cingöz, Kayann bçakl saldrsna urad.

BIçAKLI SALDIRIDA BULUNDU

Cingöz parmandan ve bacandan yaralanrken, araya giren oför Ramazan Alçilin de 2 parma krld. hbar üzerine bölgeye polis ve salk ekipleri sevk edildi. lk müdahalenin ardndan yarallar, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld. Olay an otobüsün d kamerasna yansrken, Kaya suç aleti bçak ile birlikte gözaltna alnd. Kaya, emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutukland. Hastanedeki tedavisinin ardndan taburcu olan oför Mehmet Cingöz, yaadklarn anlatt.

GÖMLEK DÜMELERMN HEPS KOPTU

Otobüsteki arza nedeniyle yava gitmek zorunda kaldn, sonrasnda arkasndan gelen bir yolcunun boazna yaparak neden, yava gidiyorsun demesi üzerine tarttklarn belirten Cingöz, unlar söyledi: Sabah saatlerinde örenciler, okula gittii için kalabalk oluyor. Sosyal konutlara yetiemeden araç hararet yapt. Durdurup, otobüsün arkasna baktm. Daha sonra yolculara araba arzaldr dedim. Sosyal konutlara giremiyorum. Hiç olmazsa bu örencileri okula yetitirmek istedim. Sonra oför ban aradm, yava, yava gel. Hiç olmazsa burada tamircileri çarrz dedi. Örencilerin hepsi, okulun orada indi. Biraz daha ilerledikten sonra arka taraftan barma sesleri geldi. Tanmadm bir yolcu bararak, küfürlerle oför kabinine kadar geldi. Yakamdan tuttu, gömlek dümelerimin hepsi koptu. Bouma oldu, yolcular dar çkard.

ÜSTÜME BELK 7 DEFA SALLADI

Daha sonra tartt kiinin taksi ile kendisinden önce son duraa geldiini söyleyen Cingöz Bçan hazrlam, gittiim gibi üstüme saldrd. Bizim baka bir oför arkasndayd. O da ne olduunu anlayamad. Bana kafa att, refleksle kendimi geri çektim. Eer çekmeseydim; kafas burnuma, yüzüme veya diime denk gelip, paramparça olurdu. Birbirimizle bouurken bizim oför arkada araya girdi. Bçan çkardnn farknda deildim. Arkadan beni bçaklam. Ayam attm, benle gelmedi. Yere dütüümde de tekrar bçak sallamaya balad. Bir tane baldrma denk geldi. Öldürme niyeti ile saldrd. Öldürmek için sallyordu. Üstüme belki 7 defa sallad. Rastgele sallad. Arkadalar araya girmek için baya urat diye konutu.

Cingöz, kendisine saldran kiiyi daha önce hiç görmediini aktararak Otobüsteki tartmada bçak yoktu. Sonrasnda planl ve hazrlkl olarak geldi. u anda iyiyim, arlar biraz var. 7 senedir burada çalyorum. Hiç böyle bir ey bama gelmedi. Ufak tefek eyler oluyor ama bu ilk defa bama geldi dedi.

Ana Sayfaya Git