Öldürülen iki anne ve 3 çocuğun faili yakalandı

Mardin’de 2013 yılında cezaevi önünde iki anne ile 3 çocuğun öldüğü saldırıyla ilgili aranan ve hakkında 5 kez kesinleşmiş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan şahıs, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haberler 29.10.2017 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin E Tipi Kapal Cezaevi önünde, 19 Eylül 2013te gerçekletirilen silahl saldrda Emine pek (27), çocuklar Narin (10) ve Nizamettin pek (7) ile Aye Sürer (38) ve olu Süleyman Frat Sürer (4) hayatn kaybetmi, Hasibe Amak da yaralanmt. Olayn ardndan soruturma balatlm ve 9 ahs gözaltna alnm, 2 ahsn da yakalanmas için çalma balatlmt. Tutuklanan 9 ahstan Cevzat Da ve Mehmet Emin Erkan ilk durumada, Mehmet Erkan sonraki durumalarda tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmt.

Güvenlik gerekçesiyle çorumda görülen ve 9 Ekim 2015te sonuçlanan davada, tutuklu sanklar Abdulkadir, Mehmet Sraç, Mehmet Masum, Diyaeddin ve Abdulselam Erkan ile tutuksuz sanklar Ramazan, Hasan ve Mehmet Emin Erkann, TCKnn tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuu veya beden, ruh bakmndan kendini savunamayacak kiiyi öldürme suçundan 5er kez arlatrlm müebbet hapis, tutuklu sank A.Enin (16) de 5er kez 24 yl hapis cezasna çarptrlmasna hükmedilmiti. Arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrlan tutuksuz sanklar hakknda da yakalama emri çkartlmt.

ahslardan Ramazan Erkann Savur ilçesine bal gören köyü krsalnda sakland bilgisini alan jandarma, dün akam saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda kskvrak yakalanan ahs cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git