Oltacılara darbe indi

Diyarbakır’da “oltalama” yöntemiyle vatandaşların ele geçirdikleri banka bilgileriyle dolandırıcılık yapanlara darbe indirildi.

Haberler 18.05.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde, Diyarbakr merkezli 10 ilde gerçekletirilen dolandrclk operasyonunda, banka ve kredi kart bilgilerini oltalama diye bilinen yöntemle ele geçirdikleri iddiasyla 13 üpheli gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, oltalama yöntemi ile vatandalarn banka bilgilerini ele geçiren ve dolandrclk yaparak menfaat temin eden grubu tespit etti.

OLTALAMA LEM

Söz konusu üphelilerin yakalanmamak için bakalarna ait banka hesaplarn kullandklar ve bu banka hesaplarnda para transferleri esnasnda açklama ksmna yazdklar mesajlarla haberletikleri belirlenin belirlenmesi üzerine, önceki gün Diyarbakr merkezli 10 ilde e zamanl operasyon gerçekletirdi.

13 K GÖZALTINDA

Özel Harekat ekiplerinin de görev ald kapsaml e zamanl operasyonda 13 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda, 16 cep telefonu, 17 sim kart, 3 laptop, 2 bilgisayar kasas, 10 harddisk, 4 hafza kart, 1 tablet, ve 8 fla bellek ele geçirildi.

HESAP ÜZERNDEN

üphelilerin ele geçirdikleri bilgileri sattklar, yakalanmamak için bakalarna ait banka hesaplarn kullandklar ve para transferleri esnasnda açklama ksmna yazdklar mesajlarla haberletikleri için, fark edilmelerini güçletii örenilirken, gözaltna alnanlar Diyarbakra getirildi. 13 üphelinin Diyarbakr emniyetinteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git