Ölü taklidiyle kurtuldum!

Otomobile silahlı saldırıda eşini ve kızını kaybetti, 'Ölü taklidi yaparak kurtuldum' dedi.

Haberler 10.05.2022 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakrda bayram ziyaretinden döndükleri otomobillerine düzenlenen silahl saldrda ei Garibe (42) ile kz Nayime Da (18) kaybeden, 6,13 ve 14 yandaki çocuklar da ar yaralanan Abdurrahman Da, kendisine de 4 kurun isabet ettiini ve ölü taklidi yaparak hayatta kaldn söyledi. Da, Öldüümü sandlar, yoksa kafama skarlard. Arabann farlar yand için S.B.yi net olarak tandm dedi.

Olay, 3 Maysta akam saatlerinde Balar ilçesi krsal Buyuransu Mahallesi çknda meydana geldi. Akrabalarndan bayram ziyaretinden dönen 6 kiilik ailenin içinde bulunduu 34 DUG 48 plakal otomobile ate açld. çapraz atee tutulan otomobildeki Garibe (42) ve Abdurrahman Da (48) ile çocuklar Nayime(18), Mahir (6), Mehmet (13) ve Songül Da (14) ar yaraland.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldrlan yarallardan Garibe Da ile kz Nayime kurtarlamad. Garibe ve Nayime Dan cenazeleri Yeniköy Mezarlnda gözyalaryla topraa verildi.

Jandarma tarafndan olayla ilgili 6 üpheli gözaltna alnd. üpheliler, jandarmadaki ilemlerinin youn güvenlik önlemleri altnda adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden S.B. tutukland, dier 5 kii ise adli kontrolle serbest brakld.

KATLAM YAPTILAR

13 yandaki Mehmet tedavisinin ardndan taburcu edilirken, kafasna kurun isabet eden 6 yandaki Mahir ile bacanda mermi bulunan Songül Dan hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Vücuduna 4 kurun isabet eden Abdurrahman Da da taburcu edildi. Ancak 2 hastanede tedavi gören çocuklarna bakmak için çabalyor.

Olay günü yaananlar anlatan Da, petrol hattndan hrszlk yapanlar ve firari hükümlülerin yerini güvenlik güçlerine ihbar ettii gerekçesiyle saldrganlarn kendisini suçladklarn ve saldry bu nedenle gerçekletirdiklerini söyledi. Da, 1 yl önce bundan beni sorumlu tuttular.

çOCUUM KAFASINDA MERMYLE BÜYÜYECEK

6 yandaki olunun kafasnda uzun namlulu silahn mermisinin durduunu ve çkarlmas durumunda felç olma riskinin bulunduunu dile getiren Da, unlar söyledi:

Doktorlar, beyninden kurunu çkarrsak senin çocuun felç olur diyor. O mermiyle beraber büyüyecek. Artk çocuun durumu nasl olur bilemiyoruz. Kzm baka bir hastanede yatyor hayati tehlikesi devam ediyor. Ben 4 kurun yedim, buradan kurtulmamz mucize. Uzun namlulu silahlarla 48 mermi attlar. Onlar zannetti ki hepimiz öldük. Ben ölü taklidi yaparak kurtuldum. Adamlar benim yanmdayd, benimle onlarn arasnda 5 metre vard. Yanma geldiler, ölü taklidi yaptm. Öldüümü sandlar, yoksa kafama skarlard. Benim çocuklarmdan da ses gelmiyordu. Arabann arkasnda da dolatlar. Arabann farlar yand için S.B.yi net olarak tandm. Elinde silah gördüm. 13 yandaki çocuum da ate kesildikten sonra arabann önünde kaçarken onlar gördü. Onlar nasl brakld ?

Da, Gerekçe ne olursa olsun bedeli çocuklar öldürmek olmamal. Faillerin arasndan sadece bir kii tutukland. Adli kontrol artyla serbest braklan dier kiilerin de tutuklanmasn istiyorum. En azndan acm diner biraz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git