Olur şey değil

Kripto para piyasasında dolandırıcılıkla gündeme gelen Vebitcoin şirketindeki 16 milyon liralık alacağı için avukatıyla Diyarbakır'dan Muğla'daki şirket merkezine giden ve şirketin CEO'su İlker Baş tarafından tehdit edilip kovulduğunu öne süren mağdur hakkında, 'hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma' iddiasıyla dava açıldı. Mağdur avukatlarından Zelal Erdemci, "Davayla ilgili iddianame beklerken, Vebitcoin CEO'su tarafından müvekkilimize dava açıldığını öğrendik. Mağdurken bir anda sanık oluşumuza şaşırdık" dedi.

Haberler 18.01.2022 - 02:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kripto para platformu Vebitcoinin 23 Nisan 2021de ilemlerini durdurmas üzerine Mali Suçlar Aratrma Kurulunca (MASAK) tüm finansal faaliyetlerine bloke konularak, irketin CEOsu lker Ba, ei Güliz Ba ve 3 çalan, Mula Cumhuriyet Basavclnn talimatyla gözaltna alnd. Nitelikli dolandrclk suçundan soruturma balatlan üpheliler, ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutukland.

Olayn ardndan Diyarbakrda yaklak 300 kii, toplam 200 milyon TL dolandrldklar iddiasyla üphelilerden ikayetçi oldu. 16 milyon TLlik hesab bloke edilen ve ismi açklanmayan müteri, iddiaya göre, avukatyla Muladaki Vebitcoin merkezine gitti ve irketin CEOsu lker Ba tarafndan tehdit edilip, içeri alnmad. Vebitcoin maduru, Ban kendisi hakknda hukuki alacan tahsili amacyla yama iddiasyla açt davay duyunca ise ok yaad.

SUç DUYURUSUNDA BULUNDUK

Madur avukatlarndan Zelal Erdemci, müvekkilinin paraya ve irket yetkililerine ulaamaynca Mulaya gittiini ve irketin CEOsu tarafndan hakarete uradklarn belirterek, öyle konutu:

Malumunuz olduu üzere ülkenin en büyük vurgunuyla kar karyayz. Bu vurgunda tabi ki ülkenin çeitli illerinde maduriyetler meydana geldii gibi, Diyarbakrda da 200ün üzerinde kiinin maduriyetine sebebiyet veren bir vurgun bu. Bu 200 kiinin arasnda müvekkillerimiz de bulunuyor. 12 Mart itibaryla müvekkillerimizin paraya eriimleri engellendi, paraya eriimi salamak ve irket yetkilileriyle görümek için temas kurmaya çaltk ancak bu temaslarmz sonuçsuz kald. Temas salayamaynca 29 Martta irket yetkilileriyle görümek üzere Mulaya gittik ancak orada irket yetkilileri tarafndan hakarete maruz kaldk ve kovulduk. O tarih itibaryla hukuki süreç haricinde bakaca yol olmadn fark ettiimiz anda suç duyurusunda bulunduk.

MADURKEN SANIK OLDUK

Maduriyetlerinin giderilmesini beklerken haklarnda açlan davay örenince çok ardklarn aktaran Erdemci, Müvekkillerimizin içerisinde olduu madurlarn bu maduriyetini giderecek çözümler ve iddianameler beklerken, maalesef ekim aynda Vebitcoin CEOsunun tarafmz hakknda suç duyurusunda bulunduu bir iddianame tebli aldk. Hukuki alacan tahsili amacyla yama iddiasyla irket yetkililerince, müvekkillerimiz hakknda suç duyurusunda bulunulduunu örendik. Açkças biz bu maduriyetlerin giderilmesini beklerken, yani madurken bir anda sank oluumuza ardk. Sadece müvekkillerimiz deil, ülkede binlerce insann maduriyetine sebebiyet vermi Vebitcoin irketinin borsasnn kapatlmas akabinde oluan maduriyetlerin giderilmesini beklerken, irket yetkilileri maalesef hakkmzda böyle bir suç duyurusunda bulundu. Bu dava, 18 Ocak günü Mula 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülecek diye konutu.

DDANAME GECKRSE CEO SERBEST KALACAK

Vebitcoinin dolandrclk davasyla ilgili iddianamenin, nisan ayna kadar yazlmas gerektiine vurgu yapan avukat Erdemci, unlar söyledi:

Halihazrda irketin CEOsu tutuklu yarglanmakta, dosya halihazrda bir soruturma aamasndadr. Maalesef ki kovuturma aamasna halen geçilmi deildir. Tanzim edilmi herhangi bir iddianame de bulunmamaktadr. u hususu özellikle belirtmek isterim ki nisan ay itibaryla tutuklu yarglanan irketin CEOsunun tutukluluk süresi bitiyor, bu tutukluluk süresi bitmeden iddianamenin hazrlanmas lazm. Olur da bu vurgun hakknda o tarihe kadar iddianame tanzim edilmezse irketin CEOsu salverilecektir, salverilmesi halinde de madurlarn maduriyetinin giderilmesinin artk mümkün olmayaca ve telafisi mümkün olmayacak zararlarn meydana geleceinden eminiz.

Ana Sayfaya Git